Založ si blog

Čakanie na povzbudenie, pohladenie…

 

Venujme pozornosť svojim blízkym, kým sú ešte medzi nami… Vždy, keď oplakávame tých čo nás opustia, uvedomíme si, o čo viac sme mohli byť s nimi, o čo viac sme sa mohli s nimi rozprávať, zaujímať sa o nich.

Mali by sme si vážiť každú chvíľu, ktorú môžeme venovať jeden druhému. Či už ide o našich rodičov, súrodencov, manžela, manželku, deti, vnúčatá, priateľov… Sú súčasťou nášho života a tak by sme sa mali aj k ním správať. Nezabúdajme nielen na ich dni menín či narodenín, alebo na iné sviatočné chvíle, ale spomeňme si na nich aj vo všedný deň. Choďme s nimi občas na výlet, za kultúrou alebo si s nimi zašportujme, choďme na prechádzku alebo si len tak poseďme a vnímajme príjemnú atmosféru, zasmejme sa spolu…

Čo ako prívetivé slová či myšlienky budeme našim najbližším adresovať, keď už nebudú medzi nami, je už príliš neskoro. Spomeňme si, koľkokrát sme sa vyhovárali, že nemáme čas… a ten čas sme potom len tak premrhali. A pritom ste mohli s nimi niečo zažiť, zdôveriť sa, vypočuť si ich názory alebo problémy. Čo ak sa pre niečo trápili?   

Mať svojich blízkych okolo seba je radosť, šťastie. Nezabúdajme, že tak ako my, aj oni čakajú na povzbudenie, pohladenie… Skúsme si to častejšie uvedomiť a vychutnávať si ich prítomnosť. Slzy a žiaľ, keď odídu do nenávratna, nám tieto chvíle už nikdy nenahradia.

Vianoce 2012

23.12.2012

Solidarita s ukrivdeným kontra protest pani europoslankyne Flašíkovej-Beňovej

14.10.2012

Monika Flašíková-Beňová – poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Smer-SD, je členkou zahraničného výboru a pôsobí v socialistickej frakcii. V roku 1999 bola spoluzakladateľkou strany Smer, jej podpredsedníčkou bola v rokoch 2000 až 2004. V roku 2002 zasadla do poslaneckej lavice v Národnej rade SR a v roku 2004 sa po úspešných voľbách presunula do Európskeho [...]

Predvolebná dilema

06.03.2012

Iba tri dni nás delia od volieb, takže už by sa patrilo, rozhodnúť sa. Aj mňa prepadla predvolebná dilema.

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 204
Celková čítanosť: 714744x
Priemerná čítanosť článkov: 3504x

Autor blogu

Odkazy