Založ si blog

Niektoré debaty na nete sú trápne… najmä tie na adresu politikov

Na Slovensku sa každý rozumie do politiky a futbalu či hokeja. Ostatné nie je pre nás až také dôležité, pretože toto je to z čoho vyžijeme… teda keď sa chceme zapojiť do debaty pri pive alebo na nete. Náš problém je iba ten, že nevieme byť objektívni. Keď začne nadávať jeden, tak ako vínne mušky priletia ďalší a ďalší a predbiehajú sa v tom, kto hodí tvrdšiu nadávku alebo väčší „dríst“.   

Verejné debaty o politike skĺzavajú do verejných urážok politikov a strán. Lietajú tam lacné argumenty, niektorí vyrukujú až s nenávistným postojom. Klebety sa vyhlasujú za overené pravdy a krčmové reči za vierohodný zdroj informácií. Len skúste brnknúť na strunu slušnosti. V momente ste odpísaní. V tej debate, myslím. :-)  

Pred voľbami mnohých ani nenapadne pozrieť si programy jednotlivých politických strán, najmä tých rýchlo kvasených. Ale stranu netvorí iba jej líder. Mali by sme sa prizrieť do tváre aj tým okolo neho. Kto sú jeho najbližší spolupútnici na ceste za slávou… teda do parlamentu a tým, z nášho pohľadu žiaľ, aj k väčším radostiam zo života.

Nezabúdajme, že politici nie sú všetci na jedno kopyto. Neviem prečo by sme ich mali dávať do jedného vreca. A koho by sme chceli do parlamentu? Veď sú tam tí, ktorých sme si zvolili.

Na druhej strane, ten, kto sa za každú cenu pretŕča pred kamerami, ešte nemusí byť dôveryhodný. Sú aj iné strany s veľkým potenciálom, ktoré by mohli ovplyvniť dianie na Slovensku. Nemusíme sa dať namotať ani na rečičky o tom, že keď budeme voliť malú stranu, tak náš hlas prepadne. Je to len naša vec komu dáme svoj hlas alebo v prospech koho, čoho…Takých rečí tu už bolo. A ako sme dopadli? 

Už sme volili zmenu, volili sme zaručene a jedine vhodných a nikdy to nedopadlo tak ako sme dúfali. Je nám jasné, že sľuby sa sľubujú… O to viac, by sme si mali dobre premyslieť, ku ktorým sa prikloníme. A nemusia to byť iba tie, ktoré figurujú v prehľadoch agentúr. 

Vianoce 2012

23.12.2012

Solidarita s ukrivdeným kontra protest pani europoslankyne Flašíkovej-Beňovej

14.10.2012

Monika Flašíková-Beňová – poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Smer-SD, je členkou zahraničného výboru a pôsobí v socialistickej frakcii. V roku 1999 bola spoluzakladateľkou strany Smer, jej podpredsedníčkou bola v rokoch 2000 až 2004. V roku 2002 zasadla do poslaneckej lavice v Národnej rade SR a v roku 2004 sa po úspešných voľbách presunula do Európskeho [...]

Predvolebná dilema

06.03.2012

Iba tri dni nás delia od volieb, takže už by sa patrilo, rozhodnúť sa. Aj mňa prepadla predvolebná dilema.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

VIDEO: Rebríky, palice, plyn, agresívni ľudia. Lukašenko znova zaplavuje Poliakov migrantmi

19.04.2024 10:00

Poľsko znovu čelí návalu cudzincov, ktorí sa z východného smeru usilujú preniknúť na jeho územie.

policia meranie rachlosti radar

Pezinská Baba nie je diaľnica. Vodič dvojnásobne prekročil rýchlosť, prišiel o „papiere“

19.04.2024 09:56

Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu.

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 204
Celková čítanosť: 714681x
Priemerná čítanosť článkov: 3503x

Autor blogu

Odkazy