Založ si blog

Keby nebolo nás, „ukecaných“, tak by bola (občas) nuda. . .

Týmto článočkom by som chcela pozdraviť všetkých „ukecaných“, ktorí sa vyskytujú na tomto blogu, prípadne sa chtiac alebo nechtiac práve potkli o moje písmenká. Teda chcem pozdraviť skôr tie, lebo fenomén „ukecanosti“ sa zrejme vyskytuje viac u ženského pohlavia. Síce na tomto blogu je niekoľko vzoriek aj ukecaných mužov, ale to sa u nich možno prejavuje iba v množstve spisového materiálu. Neverím tomu, že by nás pri osobnom rozhovore tromfli. Je pravda, že niektorí nemajú takýchto ľudí radi, lebo sa niekedy pri nich nedostanú k slovu, ale kto je „ukecaný“ je môj človek. Veď aj ja som. :-)))

Som toho názoru, že keby nebolo nás, „ukecaných“,  tak by bola občas nuda. Trápne nič. Neželané ticho. Ale my nie sme hlučné, nemyslite si. My sme iba zhovorčivé a niekedy nechtiac hovoríme trochu hlasnejšie. Aj to len v zápale rozhovoru, keď chceme niečo zdôrazniť alebo keď musíme niekomu nechápavému x-krát niečo vysvetľovať. Niekedy síce hovoríme aj vtedy, keby sme nemuseli, ale dokážeme byť napríklad aj bútľavou vŕbou.

Mám rada prirodzené prejavy ľudí a ich spontánne reakcie. Nie „upejpavých“, strnulých alebo takých, ktorí ledva niečo precedia cez zuby. Samozrejme, ak to nie sú práve vedci alebo básnici, ktorí sú hĺbaví a často myslia na niečo celkom iné ako my, obyčajní smrteľníci.

A aby som nezabudla, o niečo výraznejšie gestikulujeme rukami. Ale veď, musíme pridať intenzitu dramatičnu… A sorry… my sa aj trochu hlasnejšie smejeme. Ale nie vždy. Veď dámy sa v spoločnosti nemajú smiať príliš nahlas. To praktizujú iba niektoré známe moderátorky, aby upútali na seba pozornosť a pôsobili uvoľnene. Asi nemusím pripomínať, že v hlasnom smiechu z nich vyniká Marianna. 

Smejeme sa najmä vtedy, keď sme šťastné. Že to je kedy? No, hocikedy. Aj práve teraz. Ale ak chceme, vieme byť aj ticho. Občas po ňom priam bažíme. Alebo si to ticho podfarbíme hudbou. Rozmanitou. Napríklad u mňa počnúc Robom Grigorovom až po Daniela Landu…

Vianoce 2012

23.12.2012

Solidarita s ukrivdeným kontra protest pani europoslankyne Flašíkovej-Beňovej

14.10.2012

Monika Flašíková-Beňová – poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Smer-SD, je členkou zahraničného výboru a pôsobí v socialistickej frakcii. V roku 1999 bola spoluzakladateľkou strany Smer, jej podpredsedníčkou bola v rokoch 2000 až 2004. V roku 2002 zasadla do poslaneckej lavice v Národnej rade SR a v roku 2004 sa po úspešných voľbách presunula do Európskeho [...]

Predvolebná dilema

06.03.2012

Iba tri dni nás delia od volieb, takže už by sa patrilo, rozhodnúť sa. Aj mňa prepadla predvolebná dilema.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 204
Celková čítanosť: 714795x
Priemerná čítanosť článkov: 3504x

Autor blogu

Odkazy