Založ si blog

Dzurinda chce po voľbách zrušiť zákon o štátnom občianstve…

Tento polemický oznam upútal moju pozornosť a možno aj potenciálnych voličov SDKÚ-DS.

Premiér Robert Fico bezprostredne po rokovaní vlády v stredu dňa 26. mája informoval novinárov, že vláda Slovenskej republiky schválila novelu zákona o štátnom občianstve a návrh na skrátené legislatívne konanie k tomuto návrhu zákona. O tých dvoch návrhoch bude rokovať Národná rada SR. Návrh, ktorý predkladá vláda do parlamentu, je podľa slov premiéra štandardnou európskou novelizáciou zákona o občianstve. 

Novela zákona spočíva v tom, že ak občan Slovenskej republiky sám dobrovoľne urobí právny úkon, ktorý bude smerovať k získaniu cudzieho štátneho občianstva, stráca občianstvo Slovenskej republiky. Sú tam výnimky v podobe získania štátneho občianstva narodením alebo manželstvom. Pokiaľ ide o deň nadobudnutia účinnosti, vláda berie do úvahy, že 20. august 2010 je rozhodujúci dátum pre nadobudnutie účinnosti maďarského zákona, preto vláda SR navrhla Národnej rade SR, aby schválila deň nadobudnutia účinnosti novely zákona 17. júla 2010. 

Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda vzápätí vyrukoval s tým, že v prípade, že jeho strana bude po júnových parlamentných voľbách vo vláde, navrhne úplné zrušenie novely zákona o štátnom občianstve. Novelu by nahradili novým zákonom aj mimo zákona o štátnom občianstve.

Novinári radi okorenia každú informáciu pikantným titulkom a preto napísali veľkými písmenami, že Dzurinda chce po voľbách zrušiť zákon o štátnom občianstve. Ja teda neviem ako by to mohol urobiť, keďže jeho meno nefiguruje na volebnej listine SDKÚ-DS. Zrejme svojim vyhlásením chcel oznámiť, že jeho strana navrhne… Ale aj tak, dohovie, či to bude po voľbách ešte jeho strana. Nič to nemení na fakte, že tento polemický oznam upútal pozornosť čitateľov a možno aj ďalších potenciálnych voličov SDKÚ-DS. Ešte rýchlo rýchlo trochu reklamy do médií, však voľby sa už nezadržateľne blížia…

Vianoce 2012

23.12.2012

Solidarita s ukrivdeným kontra protest pani europoslankyne Flašíkovej-Beňovej

14.10.2012

Monika Flašíková-Beňová – poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Smer-SD, je členkou zahraničného výboru a pôsobí v socialistickej frakcii. V roku 1999 bola spoluzakladateľkou strany Smer, jej podpredsedníčkou bola v rokoch 2000 až 2004. V roku 2002 zasadla do poslaneckej lavice v Národnej rade SR a v roku 2004 sa po úspešných voľbách presunula do Európskeho [...]

Predvolebná dilema

06.03.2012

Iba tri dni nás delia od volieb, takže už by sa patrilo, rozhodnúť sa. Aj mňa prepadla predvolebná dilema.

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 204
Celková čítanosť: 712852x
Priemerná čítanosť článkov: 3494x

Autor blogu

Odkazy