Založ si blog

Menšinová vláda alebo Ján Figeľ premiérom? Čo už len k tomu dodať?

Predseda Smeru a premiér Robert Fico požiada o stretnutie predsedov strán Mikuláša Dzurindu, Richarda Sulíka, Ján Figeľa a Bélu Bugára. Iveta Radičová je v týchto rokovaniach mimo hry. To sa dalo aj čakať, veď bola “iba” volebnou líderkou SDKÚ-DS a predsedom strany je naďalej neohrozene Mikuláš Dzurinda.

Strana Smer v rokovaniach o zostavení novej vlády poškuľuje hlavne po KDH. Jána Figeľa si viem v pohode predstaviť na poste podpredsedu vlády. Súčasný premiér Robert Fico však vytasil ešte vyšší tromf. Podľa informácií TA3 ponúka Figeľovi post nového predsedu vlády a KDH polovicu vládnych kresiel!!!  Keby sa Ján Figeľ držal hesla: Nikdy nehovor nikdy!!! mohol byť dnes víťazom volieb on. Alebo inak povedané, keby nebol tvrdohlavý, mohol by zvrátiť “koleso dejín”…

Lenže pán Figeľ má problém s financovaním Smeru. Možno preto sa ženie do volebnej spolupráce s SDKÚ-DS, ktorá má ešte väčšie problémy s financiami ako takými, a teda ide o oveľa väčší balík… Aspoň tak sa to navonok prezentovalo. Ale, čo mi už môžeme vedieť o tom, ako sa niektorí rozhodnú. Vidina peňazí už zlomila inakvejších. 

Aj keď Iveta Radičová vyhlásila, že je pripravená stať sa premiérkou, jej cesta k vytúženému kreslu je zatiaľ hodne tŕnistá. Ani občania jej nie sú 100-percentne naklonení.

Napr. na anketovú otázku: Koho by ste po voľbách videli najradšej na premiérskej stoličke?, ktorú položili HN čitateľom na svojej webstránke, Iveta Radičová vedie iba o 4 percentá (29 %) pred Ivanom Miklošom (25 %). Roberta Fica by naďalej radi videlo na poste premiéra 20 %, Jána Figeľa 10 %, Richarda Sulíka 9 % a niekoho iného 7 %. 

A dohovie koho by na premiérskej stoličke najradšej videl Mikuláš Dzurinda? Seba “má zakázaného”, tak predpokladám, že Ivana Mikloša. Aj táto anketa mu k tomu dosť nahráva… A to si poniektorí mysleli, že už je všetko (takmer) jasné!  Neviem, neviem, či v SDKÚ-DS nevybuchovalo to šampanské predčasne…

Vianoce 2012

23.12.2012

Solidarita s ukrivdeným kontra protest pani europoslankyne Flašíkovej-Beňovej

14.10.2012

Monika Flašíková-Beňová – poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Smer-SD, je členkou zahraničného výboru a pôsobí v socialistickej frakcii. V roku 1999 bola spoluzakladateľkou strany Smer, jej podpredsedníčkou bola v rokoch 2000 až 2004. V roku 2002 zasadla do poslaneckej lavice v Národnej rade SR a v roku 2004 sa po úspešných voľbách presunula do Európskeho [...]

Predvolebná dilema

06.03.2012

Iba tri dni nás delia od volieb, takže už by sa patrilo, rozhodnúť sa. Aj mňa prepadla predvolebná dilema.

Kirjat Šmona / Izrael / Libanon /

Explózie v Iráne. USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 204
Celková čítanosť: 714651x
Priemerná čítanosť článkov: 3503x

Autor blogu

Odkazy