Založ si blog

Keď nikto chce dokázať, že je niekto…

Nikdy nikde som nezhadzovala niekoho za to, že by nevedel napísať článok… Nerobme si ilúzie, niekedy má problém napísať dobrý článok aj novinár. Nemusí mu sadnúť téma, nemusel mať dostatočné množstvo údajov, o ktoré by sa mohol oprieť alebo nimi argumentovať atď atď. Niekedy nie je jednoduché zvládať stres, ktorý sprevádza prácu žurnalistov. Veď čas je veľmi dôležitý. Koľko tém napadne človeka a pritom stačí, že zaváha a už sa „v tom hrabe“ niekto iný. Keď chce napriek tomu dokončiť čo začal, lebo chcel byť dôsledný… môže schytať aj nálepku vykrádača tém alebo neaktuálneho, keďže tí rýchlejší už aktuálni boli.

Aj na tomto blogu sa v poslednom čase stretávam so „zberateľmi tém“, ktorí iba znovu opakujú, čo tu už raz bolo napísané. Aby sme si ale rozumeli… nechcem sa tým nikoho dotknúť a už vôbec nemám ambíciu niekoho kritizovať. Panebože, veď je to blog. Nehrajme sa tu na spravodajskú agentúru. A nerobme zo seba väčších gerojov len preto, že niektorí sú rýchlejší a stíhajú…

Ak však môžem vysloviť svoj názor (a predpokladám, že môžem, tak ako všetci, ktorí sme tu, alebo ktorí sme chodia iba na debaty), netlieskam tým, ktorí upadajú do grafomanstva. Nechce sa mi veriť, že niekomu viac záleží na počte článkov, na nejakých „čiaročkách“ návštevnosti, teda klikoch… ako na vlastnom zdraví. Stres vie narobiť veľkú galibu a závislosť na čomkoľvek takisto.

Komentátorovi s menom nikto si dovolím odporučiť, aby menej vŕtal. Ak to vie lepšie napísať ako my všetci, tak prosím, rada sa prečítam. Ale už ma fakt nebaví na každom blogu vidieť tú pohromu hádok, v lepšom prípade polemík, na tému čo je vhodné a nevhodné, kto je múdry a kto nie, kto je taký, kto onaký, ako to mal napísať a nenapísal… Začínam si tu pripadať ako v rubrike Debata na pravde.sk… možno je už len krôčik k vulgarizmom, ktoré tam lietajú ako na bežiacom páse.

A ešte maličkosť, naozaj to nemyslím v zlom. Ale blog je o písaní a o výmene názorov. Nie o rozsievaní jednosmernej kritiky. Nie sme tu žiačikovia, ktorí čakajú iba na to, kedy nás niekto alebo nikto oznámkuje.

P.S. A to som si myslela, že „svoju normu“ mám už dnes splnenú… :-)

Vianoce 2012

23.12.2012

Solidarita s ukrivdeným kontra protest pani europoslankyne Flašíkovej-Beňovej

14.10.2012

Monika Flašíková-Beňová – poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Smer-SD, je členkou zahraničného výboru a pôsobí v socialistickej frakcii. V roku 1999 bola spoluzakladateľkou strany Smer, jej podpredsedníčkou bola v rokoch 2000 až 2004. V roku 2002 zasadla do poslaneckej lavice v Národnej rade SR a v roku 2004 sa po úspešných voľbách presunula do Európskeho [...]

Predvolebná dilema

06.03.2012

Iba tri dni nás delia od volieb, takže už by sa patrilo, rozhodnúť sa. Aj mňa prepadla predvolebná dilema.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 204
Celková čítanosť: 712767x
Priemerná čítanosť článkov: 3494x

Autor blogu

Odkazy