Založ si blog

I. Radičová už neobraňuje legálnosť potratov? Pre KDH je odrazu prijateľná?

Riaditeľka Centra pre bioetickú reformu Ing. Jana Tutková počas predvolebnej prezidentskej kampane v marci 2009 okrem iného napísala, že Iveta Radičová obraňuje legálnosť potratov no zároveň sa označuje ako katolíčka. Iveta Radičová naďalej zastáva názor, že absolútny zákaz nič nerieši, čo je úplne v rozpore s učením Cirkvi. Týmito vyhláseniami odobruje potratovú genocídu, za čo by mala byť riadne a verejne napomenutá vedením Cirkvi, aj keby ju to malo uraziť. Jej genocidálne postoje totiž urážajú nenarodené deti a tých, ktorí obraňujú ich práva.

Zákaz potratov nezastaví každý potrat, lebo sa vždy nájdu ľudia, ktorých ani hrozba trestu neodradí. Ale ani iné zločiny, nelegalizujeme preto, že sa dejú nelegálne, či je to korupcia, znásilnenia, vraždy… Tiež nebudeme legalizovať krádeže, pretože by si mohli zlodeji ublížiť. Aj umelý potrat má byť preto zakázaný, lebo ubližuje žene a zabíja jej dieťa. Úplný zákaz potratov, ktorý CBR presadzuje, zabráni však obrovskému množstvu potratov a bude garantovať právnu ochranu nenarodeným.

Jeden z vyše 200 komentárov k video komentáru zo dňa 17.6.2010 – Š. Hríb: Potraty, Fico a KDH, s podtitulom: Tvorbu novej vlády sprevádzajú neskutočné rozbíjačské snahy. A aktivisti proti potratom im nemorálne pomáhajú.  

Katarína Szászová: Hanbím sa za to, že budeme mať premiérku, podľa ktorej invalidom treba zobrať dôchodky, pretože len zneužívajú sociálny systém, ktorá konvertovala z liberálky na konzervatívku, viď zmena postoja k interrupciám, len aby získala podporu kádéhákov v prezidentských voľbách, ktorú vlastní kolegovia považujú za neschopnú viesť 15-percentnú stranu a ktorá podvádzala pri parlamentnom hlasovaní. Zaujímavé, že cirkev aj KDH pred druhým kolom prezidentských volieb vyzvali svojich sympatizantov, aby nevolili Radičovú, nechceli ju v prezidentskom úrade, ako premiérka je prijateľná?

K tomu nemám čo dodať. Tieto dva názory sú iba ilustračné. Snáď len môj povzdych: Čo všetko dokážu ľudia urobiť pre to, aby získali postavenie a moc… Ako ľahko menia svoje názory… To sa týka tak Radičovej, ako aj Figeľa.

A aký je Váš názor?

Vianoce 2012

23.12.2012

Solidarita s ukrivdeným kontra protest pani europoslankyne Flašíkovej-Beňovej

14.10.2012

Monika Flašíková-Beňová – poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Smer-SD, je členkou zahraničného výboru a pôsobí v socialistickej frakcii. V roku 1999 bola spoluzakladateľkou strany Smer, jej podpredsedníčkou bola v rokoch 2000 až 2004. V roku 2002 zasadla do poslaneckej lavice v Národnej rade SR a v roku 2004 sa po úspešných voľbách presunula do Európskeho [...]

Predvolebná dilema

06.03.2012

Iba tri dni nás delia od volieb, takže už by sa patrilo, rozhodnúť sa. Aj mňa prepadla predvolebná dilema.

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 204
Celková čítanosť: 714444x
Priemerná čítanosť článkov: 3502x

Autor blogu

Odkazy