Založ si blog

Áno, ešte aj D. Krajcera treba niekam „pichnúť“… Ale prečo práve na post ministra? A ešte k tomu kultúry?

Aj keď možné zloženie novej vlády ešte nie je ustálené, dnes nastali ďalšie zaujímavé zmeny oproti tým, o ktorých sa hovorilo, či skôr písalo, 18. 6. 2010…

 

P2333dd7a_grafikavlada 

Táto „lotéria“ bude veľkým otáznikom asi do poslednej chvíle. Najnovšie informácie sú také, že ministrom financií by nemal byť Richard Sulík (ktorému sa ujde asi „iba“ miesto podpredsedu parlamentu), ale (tak ako kedysi) Ivan Mikloš, ktorý tým pádom nemá byť ministrom školstva. Tento post by mal obsadiť Eugen Jurzyca. Ministrom zahraničných vecí má byť Mikuláš Dzurinda, ministrom vnútra Daniel Lipšic, ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská. Strana Most by pravdepodobne mohla dostať rezort pôdohospodárstva, životného prostredia a miesto vicepremiéra pre ľudské práva a menšiny. Otázne je zatiaľ ministerstvo obrany a hospodárstva. 

A čuduj sa svete, SaS, ktorá pýtala pôvodne „iba“ kreslo ministra financií a ministra práce, pýta aj kreslo ministra kultúry. Toho istého ministerstva, ktoré nám vraj vôbec netreba. A ak si (zasa) „pomôžem“ anketou, toho istého Daniela Krajcera, ktorého na mieste ministra kultúry odmieta 81,6 % účastníkov ankety a na tomto poste si ho vie predstaviť iba 9,6 % (nehodnotilo 7,0 %, nevedelo 1,8 %).

Tak takéto sú úvahy budúcej stredopravicovej vlády. Zajtra, teda v stredu, by mal prezident republiky Ivan Gašparovič poveriť zostavením vlády Ivetu Radičovú. Uvidíme aké zmeny ešte nastanú…

(Ilustračný zdroj som čerpala z Pravdy.) Publikované o 23:30.

Avšak o necelú hodinu už nebola pravda ani to, že R. Sulík by mal byť podpredsedom parlamentu. Najnovší „horúci“ variant je, že má byť predsedom parlamentu. Tiež mi bolo čudné, že by sa uspokojil s takým ničnehovoriacim postom. Robert Fico by mal teda rýchlo zabudnúť aj na šéfovanie parlamentu, o ktoré prejavil Smer záujem. Takže ruleta sa môže krútiť ďalej.

Publikované o 01:13.

Vianoce 2012

23.12.2012

Solidarita s ukrivdeným kontra protest pani europoslankyne Flašíkovej-Beňovej

14.10.2012

Monika Flašíková-Beňová – poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Smer-SD, je členkou zahraničného výboru a pôsobí v socialistickej frakcii. V roku 1999 bola spoluzakladateľkou strany Smer, jej podpredsedníčkou bola v rokoch 2000 až 2004. V roku 2002 zasadla do poslaneckej lavice v Národnej rade SR a v roku 2004 sa po úspešných voľbách presunula do Európskeho [...]

Predvolebná dilema

06.03.2012

Iba tri dni nás delia od volieb, takže už by sa patrilo, rozhodnúť sa. Aj mňa prepadla predvolebná dilema.

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 204
Celková čítanosť: 714671x
Priemerná čítanosť článkov: 3503x

Autor blogu

Odkazy