Založ si blog

Stačí pohŕdať ľuďmi a hneď ste bohatší… že, páni poslanci!

Stále je to o tom istom… Kto, kde, kedy a ako čo najrýchlejšie môže zbohatnúť. Kde? No predsa na Slovensku! Ale pozor, táto výsada neplatí pre každého. To iba novodobí politici, ktorí si mýlia politiku s bezpracným ziskom či súkromným podnikaním, sa môžu pochváliť svojou šikovnosťou. 

Vôbec nerozhoduje rozum. A zdravý rozum už vôbec nie. Ešte tak prejsť niekomu cez rozum. V našom štáte netreba byť múdry, zručný, skúsený… načo aj? Veď to nie je žiadne merítko platov či spoločenského postavenia. Stačí hýbať „politickým“ rozumom a už sa môžete mať ako v rozprávke. Teda nie vy, oni! Tí, ktorým stačilo zabezpečiť si dostatok zdvihnutých rúk (im na prospech) a raz dva sa z ničoho vykľuje niečo, čo má pre nich cenu… Hoci aj cenné papiere. 

A vzdelanie, odbornosť? Načo, prosím vás? Stačí aj základná škola… Aj tak sú na Slovensku celkom iné kritériá na dosiahnutie dobre plateného miesta. Treba mať len známosti (na vysokých politických miestach), protekciu, dohadzovačov, prekrucovačov práva a tak ďalej a tak ďalej. Stačí si zaplatiť svoje miesto na tejto zemi… alebo nezaplatiť ľuďom za prácu. Skúste si tie sumy spočítať. Stačí sa dohodnúť a vykopnúť tých, ktorí prekážajú, ležia niekomu v žalúdku. Aké jednoduché! Že niektorí nemajú čo dať do žalúdka? Choďte sa sťažovať Ficovi! My sme tu noví. My chceme robiť všetko inak, po novom, po svojom (pst o tom, že pre seba!). Že je to nemorálne? Ale prosím vás, to je už aký prežitok dnes hovoriť o morálke? A kto to bude hodnotiť? A vôbec, kto by si tu dnes trúfal hodnotiť čokoľvek! Aj tak my, vysokourodzení páni poslanci, rozhodujeme o tom, čo je a čo nie je morálne. Ako málo stačí z zbohatnutiu na Slovensku… Stačí pohŕdať ľuďmi!

P.S. Nemáte aj vy taký pocit, že čím ďalej, tým je nám (tu) horšie? Teda nám… To sa samozrejme netýka politikov, podnikateľov ani tiež podnikateľov či podnikavcov…

Vianoce 2012

23.12.2012

Solidarita s ukrivdeným kontra protest pani europoslankyne Flašíkovej-Beňovej

14.10.2012

Monika Flašíková-Beňová – poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Smer-SD, je členkou zahraničného výboru a pôsobí v socialistickej frakcii. V roku 1999 bola spoluzakladateľkou strany Smer, jej podpredsedníčkou bola v rokoch 2000 až 2004. V roku 2002 zasadla do poslaneckej lavice v Národnej rade SR a v roku 2004 sa po úspešných voľbách presunula do Európskeho [...]

Predvolebná dilema

06.03.2012

Iba tri dni nás delia od volieb, takže už by sa patrilo, rozhodnúť sa. Aj mňa prepadla predvolebná dilema.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:39

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 204
Celková čítanosť: 711950x
Priemerná čítanosť článkov: 3490x

Autor blogu

Odkazy