Založ si blog

Kto by sa nechcel zoznámiť? Máte nejakú radu pre nesmelých?

Človek je tvor vnímavý, niekedy až veľmi. Vnímavosť sa snúbi s rozhľadom, rozhľad s vyslovovaním názorov… Človek je aj tvor spoločenský, rád sa zoznamuje s ľuďmi, najradšej s takými, ktorí sú mu sympatickí. Človek je však aj tvor domýšľavý.

A to sa deje aj pri zoznamovaní sa mužov a žien… Je vžitý názor, že žena dáva signál mužovi, naznačí mu, že je jej sympatický. On signál prijme alebo nie a podľa toho pokračuje alebo nepokračuje ich nadväzovanie známosti. Na týchto signáloch je zaujímavé, že ak by žena neupriamila pozornosť na toho muža, on by si ju možno ani nevšimol. Možno by si všimol tú pred ňou, vedľa nej alebo aj žiadnu, keďže už má pekný vzťah.

Muži radi vzbudzujú pozornosť žien, predvádzajú sa pred nimi, snažia sa zaujať. Je iba na žene ako zareaguje, ako zhodnotí situáciu, či prijme výzvu. Nie nadarmo sa hovorí, že odvážnemu šťastie praje a tak ten, kto neskúsi, nezažije. Sú však aj takí, ktorí si domýšľajú a nesprávne pochopia niečo, čo považovali za signály alebo „nadbiehanie“… neraz aj dlhodobejšie. Sklamanie potom bolí.

Je veľa mužov a žien, ktorí sa boja urobiť prvý krok k možnej láske. Je dosť tých, ktorí to pri prvej prekážke vzdajú. Zopár je aj takých, ktorí to skúšajú stále, majú v tom záľubu a nič ich nezastaví. Sú predurčení dobýjať, tak dobýjajú… a niekedy aj viac ako iba srdcia.

Nie je jednoduché hneď rozpoznať, do akej kategórie kto patrí. Veď ten nebojácny môže byť iba „tárajko“, ktorý má doma ženu a deti a chce sa len rozptýliť, nezáväzne flirtovať. A ten bojazlivý s úprimným pohľadom môže byť samotár, ktorý túži po vážnej známosti, ale je málo priebojný.

Ak všetky okolnosti prispejú k tomu, že zoznámenie muža a ženy sa vydarilo, je už len na nich, ako sa bude tento vzťah vyvíjať. Či bude plný nezištnej lásky a porozumenia, či sa budú navzájom obohacovať, alebo pôjde iba o ďalší pokus a omyl. A takým smoliarom by som chcela zaželať, aby na svoj omyl prišli aspoň čím skôr.

A ako ste sa zoznámili alebo sa zoznamujete vy? Máte nejakú radu pre nesmelých?

Vianoce 2012

23.12.2012

Solidarita s ukrivdeným kontra protest pani europoslankyne Flašíkovej-Beňovej

14.10.2012

Monika Flašíková-Beňová – poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Smer-SD, je členkou zahraničného výboru a pôsobí v socialistickej frakcii. V roku 1999 bola spoluzakladateľkou strany Smer, jej podpredsedníčkou bola v rokoch 2000 až 2004. V roku 2002 zasadla do poslaneckej lavice v Národnej rade SR a v roku 2004 sa po úspešných voľbách presunula do Európskeho [...]

Predvolebná dilema

06.03.2012

Iba tri dni nás delia od volieb, takže už by sa patrilo, rozhodnúť sa. Aj mňa prepadla predvolebná dilema.

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 204
Celková čítanosť: 715423x
Priemerná čítanosť článkov: 3507x

Autor blogu

Odkazy