Založ si blog

Minister hospodárstva Miškov alias Ježiško?

To sa to ľahko rozdáva zo štátneho… a s úsmevom. Aké veľkolepé gestá… Ale pre mňa to bola sila vypočuť si v televíznych novinách takúto informáciu… 18,5 milióna eur investičná pomoc a 0,5 milióna daňové prázdniny.To je asi sen každého podnikateľa a nielen zahraničného. Naši musia prehltnúť naprázdno, lebo ich sa to v žiadnom prípade netýka. Možno… ak by si založili firmu v zahraničí, na jej čelo dali nejakého dobre plateného cudzinca. A aký veľký prínos pre 13,5 percenta nezamestnaných na Slovensku! Až 446 pracovných miest. Ale pozor, to ešte nie je všetko. Ich priemerná mzda bude podľa slov ministra Miškova nadštandardná, a to 1300 eur mesačne. Nechcem vidieť zasa tie priepastné rozdiely medzi „makačmi“ a manažmentom. Ale priemer je priemer, tak nech sa „makači“ aspoň namlsajú, nie?

A to všetko kedy spískali? Keď nám oznamovali ako treba šetriť, ako nás bude rozpočet bolieť, ako nám možno bude dobre o dva roky? Teda tým, čo zostanú na Slovensku, dožijú sa toho, ak ich neporazí alebo sa dovtedy neobesia. Veď „vzorov“ máme na televíznych obrazovkách dosť.

A čo na to SaS? Jej špička akosi rýchlo zabudla na ďalší zo svojich veľkohubých sľubov. SaS v období pred voľbami navrhovala zrušiť investičné stimuly bez náhrady. Ušetrené prostriedky mali vytvoriť priestor pre zníženie deficitu verejných financií alebo daní. Ale načo by boli proti, veď sa to nedostalo do vládneho programu, tak čo… My podržíme ich a oni zasa nás.

Skúste si prepočítať koľko je 19 miliónov eur v niekdajších slovenských korunách. A potom si tam dosaďte tú hŕstku ľudí, kvôli ktorej sa to všetko údajne robí. (Jediné čo je chvályhodné, že to bude na východnom Slovensku.) A ešte si pripomeňte zvyšovanie daní pre živnostníkov, zvyšovanie daní za nehnuteľnosti, zvyšovanie cien, plánované nižšie dôchodky atď. atď. Tá naša vláda to má naozaj ťažké. Musia hrať falošné divadlo ako o život. Pre nich a zahraničných investorov megalománstvo a pre nás almužny. Ozaj, dohovie koľkí sa pri tomto kšefte opäť nabalia…

Vianoce 2012

23.12.2012

Solidarita s ukrivdeným kontra protest pani europoslankyne Flašíkovej-Beňovej

14.10.2012

Monika Flašíková-Beňová – poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Smer-SD, je členkou zahraničného výboru a pôsobí v socialistickej frakcii. V roku 1999 bola spoluzakladateľkou strany Smer, jej podpredsedníčkou bola v rokoch 2000 až 2004. V roku 2002 zasadla do poslaneckej lavice v Národnej rade SR a v roku 2004 sa po úspešných voľbách presunula do Európskeho [...]

Predvolebná dilema

06.03.2012

Iba tri dni nás delia od volieb, takže už by sa patrilo, rozhodnúť sa. Aj mňa prepadla predvolebná dilema.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 204
Celková čítanosť: 715594x
Priemerná čítanosť článkov: 3508x

Autor blogu

Odkazy