Založ si blog

Správny fanúšik je fanúšikom „v dobrom aj zlom“…

Ešte dlho budú medzi nami, ale aj v nás, doznievať hodnotenia výkonov našich hokejistov na Majstrovstvách sveta v hokeji 2011. Už vieme, že sa neprebojovali do štvrťfinále a že zrejme skončia na nelichotivom 10. mieste. Väčšina svorne tvrdila, že je to hanba, veľká hanba. Našťastie nie všetci priaznivci hokeja podľahli skepse. Mnohí nezabudli, že správny fanúšik je fanúšikom „v dobrom aj zlom“.

Každá prehra určite bolela samotných hráčov a aj ich trénera. Jasné, že emócie sa nedajú oklamať a nespokojnosť sa chtiac nechtiac prejaví. Nemôžeme to však brať až tak tragicky. Keby sa vôbec nesnažili, nepoviem… Kvôli prehrám ich však nemusíme zašliapať pod čiernu zem, odsudzovať ich ako neschopákov, otáčať sa im chrbtom. .

Hromy blesky posielame ešte aj teraz na hlavu kanadského trénera slovenského výberu Glena Hanlona… S tým neodmysliteľným papierom v ruke mi pripadal skôr ako maklér na burze alebo hráč v tipovacej kancelárii. Jeho pokyny mi občas pripadali ako v rovine pokus – omyl. Pri každom omyle som si želala, aby ho už poslali domov. Ale on nie je žiadny začiatočník, určite vedel čo robí a hlavne veril „našim chlapcom“…  a oni dôverovali jemu. Ešte pred rokom tvrdil, že môžeme hrať o medaily a že jeho úlohou je hráčov na to pripraviť. Bude to chcieť podrobnú analýzu, prečo sa všetko tak pobabralo… Už dnes je jasné, že sme mali dobrý útok, ale slabú obranu, ktorej chýbala tvorivosť.

V tímovej hre je dôležitá súdržnosť, spolupráca, ale aj priateľstvo. Ani manželstvo by nefungovalo iba preto, že by chcel niekto spojiť dvoch vynikajúcich jedincov. Každý osve môže byť super, ale ide o súhru, porozumenie…

Verím tomu, že z chabého výsledku tohoročných majstrovstiev sveta sa naši hokejisti poučia a postavia sa čelom k svojim reálnym možnostiam. Tím je najlepší vtedy, ak pozostáva nielen zo skúsených „kmeťov“, ale aj z mladých oduševnených talentov. Omladeniu tímu sa netreba brániť. Určite si sebakriticky zhodnotia svoje schopnosti, postavia si priority. Musia si pestovať nielen fyzickú kondíciu, ale aj konšpiračné umenie, zvýšiť si sebadôveru… Verím tomu, že o rok v Helsinkách si budú chcieť zlepšiť svoje renomé a podajú oveľa lepší výkon.

Vianoce 2012

23.12.2012

Solidarita s ukrivdeným kontra protest pani europoslankyne Flašíkovej-Beňovej

14.10.2012

Monika Flašíková-Beňová – poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Smer-SD, je členkou zahraničného výboru a pôsobí v socialistickej frakcii. V roku 1999 bola spoluzakladateľkou strany Smer, jej podpredsedníčkou bola v rokoch 2000 až 2004. V roku 2002 zasadla do poslaneckej lavice v Národnej rade SR a v roku 2004 sa po úspešných voľbách presunula do Európskeho [...]

Predvolebná dilema

06.03.2012

Iba tri dni nás delia od volieb, takže už by sa patrilo, rozhodnúť sa. Aj mňa prepadla predvolebná dilema.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 204
Celková čítanosť: 715595x
Priemerná čítanosť článkov: 3508x

Autor blogu

Odkazy