Založ si blog

Už toho bolo naozaj dosť, páni poslanci… a to sa týka aj (alebo najmä) expremiéra Fica…

Toľko „blata“ na premiérku Ivetu Radičovú bol schopný vyliať iba jeden… neohrozený expremiér Fico. Jeho výroky na jej adresu neustávajú, ba čo viac ešte gradujú. Niektoré z nich možno zaradiť do kategórie nactiutŕhania. Veď kto by si mohol dovoliť verejne vyhlásiť, že na čele vlády je „nenormálna“ „premiérka-klamárka“, ktorá má „nezmyselné nápady“ a ešte aj… veľa iných výrokov.

Ale poďme pekne po poriadku.

Premiérka Iveta Radičová chce žalovať Roberta Fica z dôvodu, že sa podľa nej dopustil „nepravdy a neopodstatnených útokov“ na svojej tlačovej konferencii dňa 13. mája 2011. Jeho útoky sa týkali tajnej voľby generálneho prokurátora. „Už toho bolo dosť!“ napísala Iveta Radičová v oficiálnom vyhlásení. Bola to reakcia okrem iného aj na to, že R. Fico vyhlásil: „Jozef Čentéš je iba figúrka, ktorá poslúcha premiérku-klamárku“. V súvislosti so slovami, že pôjde o normálnu tajnú voľbu jej prisúdil označenie, že je „nenormálna“ .Asi z nervozity z pripravovanej žaloby líder Smeru-SD Robert Fico prirovnal jej snahu k „nezmyselným nápadom“.

Už predtým vyhlasoval, že Radičová si nezaslúži, aby sme ju rešpektovali ako predsedníčku vlády“... To bolo v súvislosti s kauzou prenájmu budovy daňovému úradu v Košiciach. Po tejto kauze vraj „nemá ani minútu právo byť premiérkou“, lebo podľa R. Fica mala I. Radičová kompetenciu odvolať ministra financií Ivana Mikloša.

V parlamente je takýto slovník (najmä po príchode Igora Matoviča medzi poslancov) už dosť zaužívaný. Poslanec Igor Matovič napr. Robertovi Ficovi v parlamente vykričal: „Pre mňa ste obyčajný klamár, ktorý by sa mal v tichosti modliť v kúte, aby hlas, podobný vám, nebol váš.“ Podľa Matoviča Fico sa štyri roky správal ako nezodpovedný otec, ktorý sa svojej rodine nepriznal, že míňa o 40 percent viac, ako zarobí. „Že vám nie je hanba, pán Fico,“ dodal Matovič na adresu bývalého predsedu vlády.

Pri rôznych potyčkách okolie vykrikuje: Načo sa hádate, keď sa môžete pobiť? Ale to sa vraví spravidla v krčme. Dúfam, že slovník našich poslancov nebude klesať pod krčmovú úroveň. Lebo už teraz je naozaj dosť nízko a mnohé výroky poslancov sú ponížujúce a aj žalovateľné.

Vianoce 2012

23.12.2012

Solidarita s ukrivdeným kontra protest pani europoslankyne Flašíkovej-Beňovej

14.10.2012

Monika Flašíková-Beňová – poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Smer-SD, je členkou zahraničného výboru a pôsobí v socialistickej frakcii. V roku 1999 bola spoluzakladateľkou strany Smer, jej podpredsedníčkou bola v rokoch 2000 až 2004. V roku 2002 zasadla do poslaneckej lavice v Národnej rade SR a v roku 2004 sa po úspešných voľbách presunula do Európskeho [...]

Predvolebná dilema

06.03.2012

Iba tri dni nás delia od volieb, takže už by sa patrilo, rozhodnúť sa. Aj mňa prepadla predvolebná dilema.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 204
Celková čítanosť: 714783x
Priemerná čítanosť článkov: 3504x

Autor blogu

Odkazy