Založ si blog

Pani premiérka mi ponúkla prácu…

Všetko sa zbehlo veľmi rýchlo a celkom nečakane. Stretli sme sa náhodou. Práve som sa prechádzala v mestskom parku. Obdivovala som majestátne stromy, sýty zelený trávnik a vdychovala som vôňu rozkvitnutých kvetov. Na chodníkoch sa vynímala perfektne položená zámocká dlažba. Všade bolo čisto. Ešte aj farebné koše ladili s lavičkami, ktoré budili dojem, že ich len toť včera nanovo natreli.

Práve som sa započúvala do spevu vtákov, keď moju pozornosť upútala skupinka ľudí náhliaca sa ku mne. V ich strede sa vynímala blondínka v slušivom kostýme. Pomyslela som si, že sa podobá na našu premiérku, veď vyzerala ako jej dvojníčka. Keď sa približovali, zaostrila som zrak. Tá podoba… Trochu ma mýlil iba dobrosrdečný pohľad, milý úsmev a elegancia. V rukách mala zopár papierov, ktorými sa ovievala ako s vejárom. Bolo horúco… Zastala pri mne. Určite mi stúpol tlak, keď som v nej spoznala originál.

Po formálnom pozdrave mi oznámila, že sa rozhodla ponúknuť mi prácu v jej úrade. Pred oči mi strčila môj europass, ktorý som vyplnila v minulom roku. Chcela sa ubezpečiť, že je to moje. Nemohla sa pomýliť, veď som tam mala nalepenú aj fotografiu. Krátko som zauvažovala nad odpoveďou.

Na jednej strane vo mne narastala vidina dobrého platu, služobné cesty do zahraničia, priestranná kancelária, dokonca nejakí podriadení. Na druhej strane som si spomenula na všetku kritiku tejto vlády, ktorú som aj ja občas písala do novín. Ešte mi prebleslo hlavou, prečo prišla za mnou osobne a ako ma našla v tom parku… a viac si nič nepamätám. Asi tá horúčava… Nie, neodpadla som. Len teraz premýšľam, akú by som jej dala odpoveď, keby ma nevrátila do reality silná búrka.

Vianoce 2012

23.12.2012

Solidarita s ukrivdeným kontra protest pani europoslankyne Flašíkovej-Beňovej

14.10.2012

Monika Flašíková-Beňová – poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Smer-SD, je členkou zahraničného výboru a pôsobí v socialistickej frakcii. V roku 1999 bola spoluzakladateľkou strany Smer, jej podpredsedníčkou bola v rokoch 2000 až 2004. V roku 2002 zasadla do poslaneckej lavice v Národnej rade SR a v roku 2004 sa po úspešných voľbách presunula do Európskeho [...]

Predvolebná dilema

06.03.2012

Iba tri dni nás delia od volieb, takže už by sa patrilo, rozhodnúť sa. Aj mňa prepadla predvolebná dilema.

Jana Bittó Cigániková

SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve, žiada zrušenie tzv. prerozdeľovacej vyhlášky

28.03.2024 14:36

Kompetenciu prerozdeľovať peniaze navrhuje presunúť na zdravotné poisťovne.

požiar, václavské námestie, praha

Na Václavskom námestí horelo, dym bolo vidieť z celej Prahy

28.03.2024 14:21

Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 204
Celková čítanosť: 712829x
Priemerná čítanosť článkov: 3494x

Autor blogu

Odkazy