Samoprihlasovací maratón alebo konkurzy, výbery, castingy SaS…

9. júla 2010, Martha Bielska, Takmer politika

Ako dobre, že predseda SaS Richard Sulík sa rozhodol, že si bude ľudí na rôzne pozície vyberať (aj) z tých, ktorí sa dobrovoľne prihlásia. Možno v strane predídu trapasom s nie príliš vhodnými typmi do funkcií. Avšak pozor, nebude sa vyberať z radov rodinných príslušníkov členov SaS, čo považujem za chvályhodné. Prihlásiť sa môžu aj nestraníci.

Takáto verejná výzva je niečo ako verejné si obstaranie väčšieho počtu vhodných či menej vhodných kandidátov, ktorí – aspoň dúfam – budú dostatočne vzdelaní, rozhľadení, ale aj skúsení a jazykovo zdatní. Mali by byť tiež sebavedomí, ale aj sebakritickí ku svojim znalostiam a schopnostiam, aby sa nemusel predseda Národnej rady SR a predseda politickej strany priveľmi zdržiavať oddeľovaním zrna od pliev.

Mravenčiu prácu zrejme urobia stranícki súputníci. Možno v tomto bode nastane aj problém, aby tí, ktorí budú pripravovať podklady pre R. Sulíka, boli natoľko objektívni, že z toho množstva dobrých vyberú tých najlepších a teda najvhodnejších.

Bolo by zaujímavé vedieť aké kritériá sú kladené na takýto samoprihlasovací maratón do funkcií. Po zdvihnutom prste premiérky Ivety Radičovej, by nemala chýbať aktívna znalosť cudzích jazykov, najmä anglického… 

K uvedenému textu ma inšpiroval dnešný článok na stránke Pravda.sk pod titulkom: Chcete funkciu? Ozvite sa SaSDávam Vám ho do pozornosti. Čo ak čakajú práve na Vás?