Najvyšší čas, pán poslanec Ďurkovský…

30. januára 2011, Martha Bielska, Môj povzdych

Andrej Ďurkovský sa stále tvári akoby sa ho nič z káuz, ktoré vyšli na povrch, netýkalo. Na to musí mať človek  hrošiu kožu (či dobrý žalúdok) a očičká neviniatka, aby dokázal ostatných stále dookola presviedčať o čestnosti svojich krokoch, v ktorých nič nie je protiprávne, nič protizákonné, nič s čím by nesúhlasilo mestské zastupiteľstvo atď.

Pán poslanec Ďurkovský by si zaslúžil nie dobrovoľný dočasný odchod zo strany, ale vylúčenie z nej (keďže predpokladám, že všetko čo nekalé vykonal nebolo s požehnaním jej vedenia). Mal by čím skôr so sklopeným zrakom opustiť parlament, ospravedlniť sa občanom Bratislavy a nie vysmievať sa nám do tváre. A potom nech sa mu riadne pozrú na prsty aj orgány činné v trestnom konaní. A nielen jemu, ale aj všetkým jeho spolupracovníkom, ktorí to ťahali s ním a tajili…

Je jasné, prečo sa nezávislý poslanec Andrej Ďurkovský nechce vzdať svojho mandátu. No predsa, aby nestratil práve teraz tak veľmi potrebnú poslaneckú imunitu. Ako dočasne odídený kádehák, by si mal každý deň pripomínať, že božie mlyny melú pomaly, ale isto.

Jeho rozpačité reakcie na výzvy, aby sa vzdal poslaneckého mandátu, sú len pokračovaním jeho navonok „neviniatkovského“ imidžu. Uvažujem nad tým, či tak strašne nenávidel Bratislavu a jej občanov, keď iniciatívne podpisoval súhlas s búraním budovy PKO, privatizáciu časti Bratislavskej vodárenskej spoločnosti, rôzne nevýhodné zmluvy či záväzky, ktoré sa priečia zdravému rozumu…

Tu už nejde iba o to, že Andrej Ďurkovský nerobil dobré meno KDH. Zrejme zvolil naozaj presvedčivú taktiku, keď vedenie strany dokázal „ukecať“, aby ho nevylúčili. Hrať sa na „neviniatko“ však pred verejnosťou už nemusí. Kto mu uverí, že „z hľadiska vecnej podstaty sa neudialo nič, čo by bolo v rozpore so zákonom, alebo v neprospech hlavného mesta“, ako to verejne vyhlasuje. Ak by tak tomu naozaj bolo, tak treba neodkladne „prevetrať“ všetky zákony a nariadenia, ktoré tomuto verejnému činiteľovi umožnili toľko do neba volajúcich verejných lapsusov. Ak to nechápe, tak by mohol pochopiť aspoň to, že je najvyšší čas… na odchod aj z parlamentu.