Chamtivosť a kšefty – obrázok Slovenska pred svetovým šampionátom v hokeji…

29. marca 2011, Martha Bielska, Nezaradené

O Slovákoch sa zvyklo hovoriť, že sú dobrosrdeční a pohostinní. Informácie pred Majstrovstvami sveta v hokeji však potvrdzujú, že vedia byť aj chamtiví a vypočítaví. Týka sa to predovšetkým hotelierov v Bratislave, ktorí neváhali zvýšiť ceny za nocľahy najmä v trojhviezdičkových hoteloch aj o 100 percent. Možno sa aspoň takýmto spôsobom chceli vyrovnať svetovým parametrom.

Lenže svetové parametre nie sú iba ceny. Zaujímalo by ma, či chcú v čase majstrovstiev poskytnúť aj o 100 percent vyššiu kvalitu služieb, čistotu, ochotu, úslužnosť… Veľmi o tom pochybujem. Skôr si myslím, že so štipkou ťažko „vydolovaného“ úsmevu na tvári chcú zákazníkov iba „ošklbať“. Ak chceli ponúkať vyšší štandard, mohli svoju ponuku rozšíriť okrem iného napr. o zabezpečenie vstupeniek na majstrovstvá pre svojich zákazníkov.

Taký trojhviezdičkový hotel by zrejme vyhovoval väčšine hokejových fanúšikov. Im však nerobí problém porovnať si aj hotely v Českej republike, Maďarsku alebo v Rakúsku. Tie si tiež nenechajú ujsť takúto príležitosť a budú sa predbiehať zaručene výhodnejšími ponukami.

Mnohí váhajú či vôbec cestovať na Slovensko aj preto, že nezohnali vstupenky. Bodaj by aj, keď ich značnú časť vykúpili tí „šikovnejší“, ktorí chcú s nimi kšeftovať a nasadiť astronomické ceny.

Obávam sa, že nadchádzajúcich 30 dní už chamtivci a kšeftári na Slovensku nezmenia svoj postoj a nám zostane zase iba hanba.