Kaliňák: 4052 kontra Žitňanská: 612. Aj to niečo naznačuje…

21. júna 2011, Martha Bielska, Čo ma zaujalo

Takýto bol výsledok telefonickej podpory hostí publicistickej relácie Na telo. Redaktorka Zlatica Puškárová tradične prerušovala svojich hostí, najmä poslanca a podpredsedu Smeru, exministra vnútra Róberta Kaliňáka, a občas mierne pribrzdila aj ministerku spravodlivosti Luciu Žitňanskú (SDKÚ-DS)… A tak časť relácie sa jej podarilo vykryť pokynmi kto môže kedy hovoriť, kto už dosť hovoril a ešte bude hovoriť… Je to jej zlozvyk, na ktorý ju upozorňuje snáď každý politik, ktorý prijme pozvanie do tejto relácie.

To je však iba forma. Podstatný je obsah relácie. Lepšie povedané, mal by byť. V tejto relácii sa však spravidla nič nové nedozvieme. Už tým, že je postavená na komentovaní toho čo sa udialo v uplynulých dňoch, to vlastne ani nemôžeme očakávať. Vždy je to o tom, kto vie viac argumentovať, kto sa vie lepšie „obracať“ pri hádkach, kto sa vie lepšie obhájiť, ak kritika padá na jeho hlavu. Tento krát bola predmetom sporu najmä voľba generálneho prokurátora. Na výtku R. Kaliňáka na adresu koalície, ktorá hovorila o verejnej voľbe, a potom sa hlasovalo tajne, pani L. Žitňanská vyriekla pamätnú vetu: „Museli počítať s tým, že voľba môže byť aj tajná, taký je zákon,“ povedala. Takže lotéria, páni poslanci!

V závere pani ministerka Žitňanská vyhlásila, že ona plní sľub, že dajú preč zo súdnictva bratstvá a politiku, čo bolo cynicky umožnené Mečiarovi a Harabínovi. Chce, aby sudcovia mohli normálne robiť. Poslanec Kaliňák jej pripomenul napr. politické rozhodnutie o zákaze štrajku.

Obaja hostia však mohli hovoriť čokoľvek, ľudia aj tak reagujú podľa sympatií k ich politickému zaradeniu. Takže opozičný Smer podporilo 4 052 televíznych divákov a SDKÚ-DS 612. Zaujímavý výsledok… Čo vy na to?