Založ si blog

Na Slovensku je veľa futbalových fanúšikov… len páni poslanci akosi na to pozabudli

 

Prvé čo mi padlo do oka bola informácia, že Majstrovstvá sveta vo futbale 2010 sa uskutočnia v termíne od 11. júna do 11. júla 2010 v Juhoafrickej republike. Sú to v poradí 19. majstrovstvá. Odohrá sa na nich 64 zápasov. Tiež som sa dozvedela, že hrať sa bude na desiatich štadiónoch v deviatich mestách.  Trochu ma len mýlil počet zúčastnených, ktorých má byť 204, z toho v záverečnom turnaji 32. Predpokladám, že mysleli tým futbalové kluby. Ale dosť bolo čísiel. Majstrovstvá sveta vo futbale sa konajú po prvý raz na africkom kontinente. A po prvý raz od svojej samostatnosti sa ich zúčastňuje Slovenská republika.  Ako správna Slovenka sa z toho vytešujem.

Naši ľudia sa už teraz pripravujú na tento sviatok futbalu. Napríklad dnes nastúpil do autobusu muž v stredných rokoch, ktorý mal na sebe biele tričko  s nápisom: „Slovakia GO! To Africa 2010“. Hovorím si, do júna ešte ďaleko, ale také malé spestrenie oblečenia môže byť už teraz.

Osobne som na Majstrovstvách sveta vo futbale ešte nebola, ale mám super zážitok z účasti na  futbalovom zápase na Letnej olympiáde v Moskve. Na to sa nedá zabudnúť. Navyše po návrate sme zistili, že sme boli aj v televízii, takže nás videli aj známi a takmer celá rodina. 

Ale vráťme sa do súčasnosti. V súvislosti s tohoročnými majstrovstvami sveta vo futbale ma mrzí, že naši páni poslanci akosi pozabudli, že na Slovensku je veľa futbalových fanúšikov a termín parlamentných volieb dali ako na potvoru 12. júna 2010. Zdôvodňujú to tým, že posledné parlamentné voľby v roku 2006 sa konali 17. júna a volebná sobota 12. júna je posledným termínom, aby sa mohli voľby uskutočniť do konca volebného obdobia.

Týmto termínom sa  však obrali o určitý počet potenciálnych voličov, ktorí sa vypytujú, či sa to nedá nejako riešiť. Prostredníctvom televízie odznela odpoveď, že tí, ktorí budú krátkodobo v zahraničí v čase volieb, nemajú šancu zúčastniť sa ich. Zo zahraničia môžu voliť iba tí, ktorí majú na Slovensku trvalý pobyt a najneskôr 50 dní pred voľbami, teda 23. apríla 2010, požiadajú svoju obec o možnosť voliť poštou. Škoda, že aj toto sa nedalo riešiť akousi korešpondenčnou formou – teda dám vopred svoj hlas do obálky a zalepenú odovzdám príslušnej volebnej komisii na miestnom či mestskom úrade v predstihu. Ale to je možno iba hudba budúcnosti, keď sa bude môcť voliť napr. prostredníctvom internetu.

Vianoce 2012

23.12.2012

Solidarita s ukrivdeným kontra protest pani europoslankyne Flašíkovej-Beňovej

14.10.2012

Monika Flašíková-Beňová – poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Smer-SD, je členkou zahraničného výboru a pôsobí v socialistickej frakcii. V roku 1999 bola spoluzakladateľkou strany Smer, jej podpredsedníčkou bola v rokoch 2000 až 2004. V roku 2002 zasadla do poslaneckej lavice v Národnej rade SR a v roku 2004 sa po úspešných voľbách presunula do Európskeho [...]

Predvolebná dilema

06.03.2012

Iba tri dni nás delia od volieb, takže už by sa patrilo, rozhodnúť sa. Aj mňa prepadla predvolebná dilema.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 204
Celková čítanosť: 713004x
Priemerná čítanosť článkov: 3495x

Autor blogu

Odkazy