Založ si blog

Slováci viac túžia po sexe, ako ho reálne majú…

 

Slovensko sa snaží o sebe vytvárať v zahraničí obraz kresťanskej krajiny bohabojných ľudí, ktorým sú cudzie niektoré prvky novej civilizácie. Sexuálna mentalita Slovákov sa však v zásade neodlišuje od mentality národov v okolitých krajinách. S Čechmi sme si veľmi podobní, aj keď sme menej otvorení. Ťažšie sa napríklad priznávame k masturbácii a máme sklony skôr nevidieť ako vidieť problémy. Druhým extrémom je nadhodnocovanie sexuálnych schopností, ku ktorému má sklony najmä mužská časť populácie.

Príklady komerčného sexu prechodne môžu vyrobiť sexuálnych dobrodruhov a hrdinov, ale prieskumy typu, že priemerný Slovák má sex tri razy do týždňa nezodpovedajú realite. Podľa A. Imriškovej (Potencia.sk) sú tieto prieskumy nadhodnotené túžbami ľudí. „Často ich potreba nie je totožná so skutočným počtom sexuálnych stykov, pričom potrebu považujú za normu. Pravdou je, že Slováci viac túžia po sexe, ako ho reálne majú,“ dodáva A. Imrišková.

Ďalší zdroj uvádza,že podľa odborníkov si sexom môžeme posilniť imunitný systém, či podporiť krátkodobú pamäť. V celosvetovom rebríčku patríme v počte milovaní za rok k priemeru. Podľa sexuológa urológa MUDr. Igora Bartla tvorí sexualita významnú súčasť života a výrazne ovplyvňuje najmä jeho kvalitu. „Až 96,8 % Slovákov považuje sex za dôležitý. Ideálom sú častejšie pohlavné styky – denne viackrát. Napriek tomu však štatistiky ukazujú, že naše predstavy sú ružovejšie ako skutočnosť,“ povedal Bartl. No čoraz častejšie sa objavuje aj to, že niektorí po sexe vôbec netúžia. Je dokázané, že sex má pozitívne účinky nielen na našu psychiku, ale aj zdravie.

 

Foto_Shutterstock_Zdroj_Nový čas

 

Fotozdroj

Vianoce 2012

23.12.2012

Solidarita s ukrivdeným kontra protest pani europoslankyne Flašíkovej-Beňovej

14.10.2012

Monika Flašíková-Beňová – poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Smer-SD, je členkou zahraničného výboru a pôsobí v socialistickej frakcii. V roku 1999 bola spoluzakladateľkou strany Smer, jej podpredsedníčkou bola v rokoch 2000 až 2004. V roku 2002 zasadla do poslaneckej lavice v Národnej rade SR a v roku 2004 sa po úspešných voľbách presunula do Európskeho [...]

Predvolebná dilema

06.03.2012

Iba tri dni nás delia od volieb, takže už by sa patrilo, rozhodnúť sa. Aj mňa prepadla predvolebná dilema.

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 204
Celková čítanosť: 713011x
Priemerná čítanosť článkov: 3495x

Autor blogu

Odkazy