Založ si blog

Solidarita s ukrivdeným kontra protest pani europoslankyne Flašíkovej-Beňovej

Monika Flašíková-Beňová – poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Smer-SD, je členkou zahraničného výboru a pôsobí v socialistickej frakcii. V roku 1999 bola spoluzakladateľkou strany Smer, jej podpredsedníčkou bola v rokoch 2000 až 2004. V roku 2002 zasadla do poslaneckej lavice v Národnej rade SR a v roku 2004 sa po úspešných voľbách presunula do Európskeho parlamentu.

Tieto údaje sa môžeme dočítať v úvode aktuálneho blogu pani poslankyne. Je všeobecne známe, že nerada reaguje či skôr vôbec nereaguje na kritické ohlasy na ňou občas publikované témy. Písať sa jej zrejme nechce. Ani sa jej nečudujem, veď musí podať adekvátny výkon na poste (nadštandardne platenej) poslankyne Európskeho parlamentu v Bruseli, na poste (platenej) poslankyne Bratislavského samosprávneho kraja, zároveň podnikať (aj keď ona tvrdí, že neúspešne, teda s nulovým ziskom) a venovať sa radu ďalších aktivít.

O to viac ma prekvapilo, že pani europoslankyňa si našla čas, aby vyšla na ulicu v čase protestného pochodu s názvom „Spoločne za slušný a bezpečný život“, organizovaného Oskarom Dobrovodským z Malaciek – človekom, ktorému sa deje krivda vo vlastnej krajine. (Už niekoľko rokov trpí nadávky či vyhrážky takmer štyridsiatich Rómov v susedstve, ktorí na neho podávajú trestné oznámenia a súd uložil pokarhanie jemu a nie im.)

V rámci solidarity s ukrivdeným viem pochopiť jeho snahu o poukázanie na to, čo sa mu stalo, deje a ešte zrejme aj bude diať, pretože všetky jeho doterajšie kroky vyšli nazmar. Nie je však jednoduché pochopiť, čo primälo dobre zabezpečenú, nikým neohrozovanú a na viacerých postoch pôsobiacu pani europoslankyňu k sobotňajšej aktivite… V prvom momente ma potešilo, že je tiež za slušnosť a bezpečný život v tejto krajine. Aj keď som si pomyslela, že byť na ulici v tom istom čase je iba ďalšie upútanie pozornosti na svoju osobu, na čo sme si už, pravdu povediac, u nej zvykli. Podrobnosti z médií ma však rýchlo vyviedli z omylu. Pani europoslankyňa vraj vyšla na Zámockú ulicu (a s ňou hŕstka spriaznencov v počte 19), preto, aby protestujúcim vysvetlila, že „ich názory sú pre túto spoločnosť neprijateľné“ a „je úplne neprístupné, aby v jednej krajine, zvlášť po tom, čo EÚ dostala Nobelovu cenu za mier, pochodovali fašisti“. Keď nezabrali „nezvratné“ argumenty a ani jej prosebný pohľad nepresvedčil asi 250 ľudí, že sa snažia zbytočne, hrdinsky ich nazvala hajzlami.

Možno pán Dobrovodský pohne svedomím kompetentných, ktorí čím skôr rozhodnú v jeho prospech a jeho protest budeme môcť nazvať úspešným. Protest pani Moniky Flašíkovej-Beňovej však považujem za výsmech, ktorým síce znovu upútala na seba pozornosť, avšak takáto reklama jej určite neprospela. A možno to bola iba jej generálka reakcie na očakávané protesty voči gorilám či „výdobytkom nežnej revolúcie“.

Vianoce 2012

23.12.2012

Predvolebná dilema

06.03.2012

Iba tri dni nás delia od volieb, takže už by sa patrilo, rozhodnúť sa. Aj mňa prepadla predvolebná dilema.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 204
Celková čítanosť: 711939x
Priemerná čítanosť článkov: 3490x

Autor blogu

Odkazy