Založ si blog

Kupovanie si priazne voličov počas predvolebnej kampane…

Povestné  klobásky a pivo už asi budú prežitkom, ale predsa len… na ich príklade sa dá aplikovať, ako vníma volič “ponuku” strán. Niektorí sa spravidla nerýpu v ich programoch, ale vnímajú iba podujatia, na ktorých sa niečo ponúka, a možno si budú môcť aj potriasť “pravicou” s lídrom, ktorý je možno aj ľavý, pardón ľavičiar.

Predvolebná kampaň má svoje nepísané pravidlá. Čím viac humbugu okolo, tým viac vzbudzovania pozornosti, tým viac potenciálnych voličov. Okrem usmiatych tvárí na billboardoch sa najviac osvedčili klobásky a pivo na neformálnych stretnutiach. Je to takpovediac rukolapný dôkaz, že ten, kto sa usiluje o priazeň voličov, je ochotný aj niečo konkrétne pre neho urobiť. Volič je tvor podplatiteľný… Ak sa môže zadarmo najesť a napiť a nebodaj aj zadarmo odviezť autobusom, tak bude kandidáta vychvaľovať do neba. Ak však narazí na prvý problém, je schopný poslať ho do čerta a pokukovať po niekom, kto by mu ponúkol niečo lepšie…

Je to začarovaný kruh. Skúste počas prvotnej predvolebnej eufórie niečo vytknúť veľaváženému kandidátovi. Ostatní vás udupú. Predvolebná kampaň je predsa v zmysle hesla Jeden za všetkých a všetci za jedného. Buď prijmete uniformovaný názor, alebo si choďte na inú ”kortešačku”.   

Ešte by bola jedna možnosť ako nevytŕčať z radu. Nechať si verejne medové motúziky popod nos ťahať a na volebnom lístku označiť predsa len toho, komu veríte viac. Kto nie je až taký okázalý, ale mohol by nejaký ten sľub eventuálne aj splniť. :-)

Vianoce 2012

23.12.2012

Solidarita s ukrivdeným kontra protest pani europoslankyne Flašíkovej-Beňovej

14.10.2012

Monika Flašíková-Beňová – poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Smer-SD, je členkou zahraničného výboru a pôsobí v socialistickej frakcii. V roku 1999 bola spoluzakladateľkou strany Smer, jej podpredsedníčkou bola v rokoch 2000 až 2004. V roku 2002 zasadla do poslaneckej lavice v Národnej rade SR a v roku 2004 sa po úspešných voľbách presunula do Európskeho [...]

Predvolebná dilema

06.03.2012

Iba tri dni nás delia od volieb, takže už by sa patrilo, rozhodnúť sa. Aj mňa prepadla predvolebná dilema.

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 204
Celková čítanosť: 712814x
Priemerná čítanosť článkov: 3494x

Autor blogu

Odkazy