Založ si blog

Letný tábor pre deti môže byť aj adrenalínový

 

Necelé dva mesiace nás delia od obľúbeného ročného obdobia – leta. Čaká nás čas dovoleniek, oddych, pohoda. Každý si tento čas predstavuje po svojom. Niekto si nevie užiť leto bez toho, aby aspoň na pár dní nešiel k moru, iných láka turistika, lesy, hory, jazerá, skrátka príroda. Treba načerpať nové sily. 

Rodičia majú spravidla už teraz plnú hlavu otáznikov, kam dajú počas letných prázdnin svoje deti. V dňoch, kým ešte nemajú dovolenku, musia svoje deti zabezpečiť tak, aby bolo o ne postarané. A to nielen pokiaľ ide o stravu. Deťom treba vymyslieť celodenný program. Nie každé dieťa môže ísť hneď k babičke…

Kedysi sa bežne chodilo na tri týždne do pionierskeho tábora. Bola to relatívne lacná záležitosť. Nie každému sa tam však chcelo ísť. Nebola tam pohoda a voľnosť. V súčasnosti vystriedali pionierske tábory letné tábory. Sú síce o dosť drahšie a netrvajú tak dlho, ale väčšinou spĺňajú predstavy detí. Môžu v nich čokoľvek zažiť. Majú na výber rôzne pestré aktivity.

Keď som sa prehŕňala v ponukách a porovnávala som si programy, zaujal ma jeden, ktorý mal v názve prívlastok: adrenalínový. To je niečo, čo sa len tak ľahko nevidí a teda nezažije. Myslím, že taký tábor tu ešte nebol. Na programe je napríklad: paintball, streľba z luku a vzduchovky, skákanie na kruhovej trampolíne, lezenie po skalách, napínavý nočný pochod, ale aj pozorovanie nočnej oblohy s hvezdárom, ktorý prinesie veľký ďalekohľad. Naplánovaný je aj nemenej zaujímavý pochod na zrúcaninu a určite bude užitočná prednáška o prvej pomoci v prípade poranenia sa v teréne.

Už si len zhodnotiť, či by to deti zvládli. A hlavne, či budú mať o to naozajstný záujem. Bolo by to niečo nové, nevšedné. Možno budú chcieť prekonať strach a potom sa pochváliť pred spolužiakmi, čo všetko dokázali.

Vianoce 2012

23.12.2012

Solidarita s ukrivdeným kontra protest pani europoslankyne Flašíkovej-Beňovej

14.10.2012

Monika Flašíková-Beňová – poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Smer-SD, je členkou zahraničného výboru a pôsobí v socialistickej frakcii. V roku 1999 bola spoluzakladateľkou strany Smer, jej podpredsedníčkou bola v rokoch 2000 až 2004. V roku 2002 zasadla do poslaneckej lavice v Národnej rade SR a v roku 2004 sa po úspešných voľbách presunula do Európskeho [...]

Predvolebná dilema

06.03.2012

Iba tri dni nás delia od volieb, takže už by sa patrilo, rozhodnúť sa. Aj mňa prepadla predvolebná dilema.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 204
Celková čítanosť: 714687x
Priemerná čítanosť článkov: 3503x

Autor blogu

Odkazy