Založ si blog

V našom živote existujú okamihy, ktoré v nás prebúdzajú pocit šťastia

Motto: Existuje šťastie, ale ho nepoznáme, aj by sme ho poznali, ale si ho nevieme vážiť. (J. W. Goethe)

Ak je šťastie, zjednodušene povedané, komplexný zážitok radosti a spokojnosti s vlastným životom, potom by sme si mali občas klásť otázku, či sme šťastní.

V našom živote existujú okamihy, ktoré v nás prebúdzajú pocit šťastia. Každý si svoje šťastie prežíva po svojom, niekedy si ani neuvedomuje, že ho má. A koľkí vyhlasujú, že nemajú šťastie a pritom môžu byť šťastní, už len preto, že nemajú také problémy aké majú iní. Si zdravý, máš domov, máš okolo seba ľudí, ktorých máš rád a oni majú radi teba…? Tak asi si šťastný.

Naše bohatstvo nespočíva v tom čo máme, čo vlastníme, ale ako si to vieme vychutnať. Neženieme sa stále za niečím v nádeji, že ak to dosiahneme, až potom budeme šťastní? Uvedomujeme si drobné ľudské šťastie? Vieme oceniť krásu prírody, umenia, duševnú krásu človeka? Necháme postáť chvíľu, keď je krásna?

Vedeli by sme vymenovať aspoň päť základných bodov, do ktorých sa vmestí naše šťastie? Skúsme v sebe pestovať pocit šťastia. Skúsme si uvedomiť čo nás robí šťastnými. Urobme šťastnými svojich blízkych. Usmejme sa na smutného a urobme na chvíľu šťastným aj jeho. Záujem o človeka je veľkou inšpiráciou pre pocit šťastia. 

A čo šťastie v láske? Sme šťastní? Je aj náš partner šťastný? A je šťastný s nami? Vieme si povedať, čo nás robí vzájomne šťastnými? Uvedomujeme si, že svojim správaním môžeme urobiť niekoho nešťastným? Pozreli sme sa niekedy na svoje správanie očami toho druhého? Vieme prijímať i dávať lásku a robiť tak šťastným svoje druhé ja? Nie sme len pasívnymi čakateľmi či prijímateľmi prejavov lásky, z čoho vyviera nešťastie partnera? Čo tak urobiť ho šťastným práve dnes?

Vianoce 2012

23.12.2012

Solidarita s ukrivdeným kontra protest pani europoslankyne Flašíkovej-Beňovej

14.10.2012

Monika Flašíková-Beňová – poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Smer-SD, je členkou zahraničného výboru a pôsobí v socialistickej frakcii. V roku 1999 bola spoluzakladateľkou strany Smer, jej podpredsedníčkou bola v rokoch 2000 až 2004. V roku 2002 zasadla do poslaneckej lavice v Národnej rade SR a v roku 2004 sa po úspešných voľbách presunula do Európskeho [...]

Predvolebná dilema

06.03.2012

Iba tri dni nás delia od volieb, takže už by sa patrilo, rozhodnúť sa. Aj mňa prepadla predvolebná dilema.

Podvod

Fanúšikovia hokeja, pozor. Neznámy páchateľ ponúka na internetovom portáli falošné lístky na MS

16.04.2024 15:11

Vystupuje pod rôznymi menami, s rôznymi telefónnymi číslami a uvádza odlišné bankové účty, na ktoré žiada zaslať peniaze.

Russia Ukraine War

Chýbali rakety, zničili elektráreň. Zelenskyj sa hnevá, že Ukrajine chýba ochrana, akú dostal Izrael

16.04.2024 15:07

Volodymyr Zelenskyj sa sťažuje, že Izraelu pomohli spojenci ochrániť vzdušný priestor pred útokom Iránu, ale od neba nad Ukrajinou dávajú ruky preč.

Filip Kuffa

Výbor neprijal uznesenie k preletu vrtuľníka s Kuffom nad národným parkom

16.04.2024 14:57

Kuffa mal helikoptérou letieť bez povolenia ponad najprísnejšie chránené územia Malej Fatry, čím sa mali ohroziť napríklad hniezdiace vzácne vtáky.

ČR SR politika premiér Fico návšteva prvá

Prieskum: Za urovnanie vzťahov s Českom je 70 percent Slovákov

16.04.2024 14:15

Opačný názor má 17 percent populácie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 204
Celková čítanosť: 714391x
Priemerná čítanosť článkov: 3502x

Autor blogu

Odkazy