Založ si blog

A to naozaj má byť Radičová premiérkou? Alebo koľko toho vydrží krehká blondínka?

 

Líderka SDKÚ-DS Iveta Radičová, ktorá po neúspešnej kandidatúre na post prezidentky Slovenskej republiky, urobila (možno chtiac nechtiac) chybu pri hlasovaní v parlamente a s veľkou slávou a potľapkávaním po pleci (aká je len „čestná“, že dobrovoľne opúšťa parlamentnú lavica a pár dní bola príkladom pre ostatných!) sa vzdala postu poslankyne, istý čas uvažovala nad tým, že opustí SDKÚ-DS nadobro. Aspoň tak sa to bezprostredne po prezidentských voľbách prezentovalo.  Dokonca padali návrhy aj na vytvorenie novej strany pod jej vedením.

Bývalá poslankyňa Iveta Radičová prijala post líderky SDKÚ-DS možno pod dojmom nejakej vidiny, ktorá jej bola určite ponúknutá. Mikuláš Dzurinda prakticky sám seba odstavil z verejného „opľúvania“ a nastrčil tam na pohľad krehkú blondínku, ktorá sa zapísala do povedomia predsa len určitým prvenstvom v podobe doteraz najvyššieho získania hlasov v prezidentských voľbách, aký kedy v SR dosiahla žena… Hoci právo zúčastniť sa prezidentských volieb v roku 2009 využilo iba niečo vyše polovice občanov SR, od nich Iveta Radičová dostala 44,47 percenta hlasov, čo predstavovalo vyše 988 000 hlasov občanov. Taký istý počet sa k nej (prostredníctvom SDKÚ-DS) zďaleka nehlásil v júnových parlamentných voľbách. 

Keby sa SDKÚ-DS už pred voľbami nadobro (a nielen vizuálne) rozlúčilo s Mikulášom Dzurindom na poste predsedu strany, ten počet mohol byť možno oveľa vyšší. Táto politická hra na schovávačku v zákryte za Ivetou Radičovou stojacim nedoceneným Ivanom Miklošom a so skrytým Mikulášom Dzurindom, ktorý to predsa len oveľa dlhšie politicky ťahal s Ivanom Miklošom, môže ešte zamiešať karty aj vo vzťahu k presadeniu Ivety Radičovej na post premiérky Slovenska…

Vianoce 2012

23.12.2012

Solidarita s ukrivdeným kontra protest pani europoslankyne Flašíkovej-Beňovej

14.10.2012

Monika Flašíková-Beňová – poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Smer-SD, je členkou zahraničného výboru a pôsobí v socialistickej frakcii. V roku 1999 bola spoluzakladateľkou strany Smer, jej podpredsedníčkou bola v rokoch 2000 až 2004. V roku 2002 zasadla do poslaneckej lavice v Národnej rade SR a v roku 2004 sa po úspešných voľbách presunula do Európskeho [...]

Predvolebná dilema

06.03.2012

Iba tri dni nás delia od volieb, takže už by sa patrilo, rozhodnúť sa. Aj mňa prepadla predvolebná dilema.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 204
Celková čítanosť: 714803x
Priemerná čítanosť článkov: 3504x

Autor blogu

Odkazy