Založ si blog

Samoprihlasovací maratón alebo konkurzy, výbery, castingy SaS…

Ako dobre, že predseda SaS Richard Sulík sa rozhodol, že si bude ľudí na rôzne pozície vyberať (aj) z tých, ktorí sa dobrovoľne prihlásia. Možno v strane predídu trapasom s nie príliš vhodnými typmi do funkcií. Avšak pozor, nebude sa vyberať z radov rodinných príslušníkov členov SaS, čo považujem za chvályhodné. Prihlásiť sa môžu aj nestraníci.

Takáto verejná výzva je niečo ako verejné si obstaranie väčšieho počtu vhodných či menej vhodných kandidátov, ktorí – aspoň dúfam – budú dostatočne vzdelaní, rozhľadení, ale aj skúsení a jazykovo zdatní. Mali by byť tiež sebavedomí, ale aj sebakritickí ku svojim znalostiam a schopnostiam, aby sa nemusel predseda Národnej rady SR a predseda politickej strany priveľmi zdržiavať oddeľovaním zrna od pliev.

Mravenčiu prácu zrejme urobia stranícki súputníci. Možno v tomto bode nastane aj problém, aby tí, ktorí budú pripravovať podklady pre R. Sulíka, boli natoľko objektívni, že z toho množstva dobrých vyberú tých najlepších a teda najvhodnejších.

Bolo by zaujímavé vedieť aké kritériá sú kladené na takýto samoprihlasovací maratón do funkcií. Po zdvihnutom prste premiérky Ivety Radičovej, by nemala chýbať aktívna znalosť cudzích jazykov, najmä anglického… 

K uvedenému textu ma inšpiroval dnešný článok na stránke Pravda.sk pod titulkom: Chcete funkciu? Ozvite sa SaSDávam Vám ho do pozornosti. Čo ak čakajú práve na Vás?

Vianoce 2012

23.12.2012

Solidarita s ukrivdeným kontra protest pani europoslankyne Flašíkovej-Beňovej

14.10.2012

Monika Flašíková-Beňová – poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Smer-SD, je členkou zahraničného výboru a pôsobí v socialistickej frakcii. V roku 1999 bola spoluzakladateľkou strany Smer, jej podpredsedníčkou bola v rokoch 2000 až 2004. V roku 2002 zasadla do poslaneckej lavice v Národnej rade SR a v roku 2004 sa po úspešných voľbách presunula do Európskeho [...]

Predvolebná dilema

06.03.2012

Iba tri dni nás delia od volieb, takže už by sa patrilo, rozhodnúť sa. Aj mňa prepadla predvolebná dilema.

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 204
Celková čítanosť: 711958x
Priemerná čítanosť článkov: 3490x

Autor blogu

Odkazy