Založ si blog

Politici sú za vodou… niektorí majú majetky za desiatky životov bežného človeka

K tejto téme ma inšpiroval diskutujúci, ktorý v jednom z komentárov na adresu politikov uviedol: „Mnohí majú majetky, na ktoré si nemohli zarobiť“.

To, že sa politici nabalili, môžeme ľahko zistiť z ich vzájomných vyjadrení, ktoré si občas vyhadzujú na oči. Napríklad Robert Fico si myslí,že „sa nabalil Mikuláš Dzurinda, Ivan Mikloš, aj Jano Slota určite“. Dôkazy však nemá. Povedal to v Sobotných dialógoch Slovenského rozhlasu v júli 2009 na otázku moderátora, či by bol ochotný menovať politikov, ktorí podľa neho z vládnutia profitovali. V tejto súvislosti povedal: „Všetkých politikov vyzývam, nech dajú na stôl svoje majetky. Je smiešne, ak si predseda vlády po ôsmich rokoch bytia v čele vlády napíše, že má hypotekárny úver a 300.000 korún na účte. Ten chlap legálne ročne zarábal milión korún,“ vyhlásil Fico.„Čo tých ostatných osem miliónov prepil?,“ opýtal sa. (DNES.sk)

A ako reagoval Ján Slota? Okrem iného povedal: „…som presvedčený, že mnohí politici na Slovensku sa v rámci vládnutia nabalili, či to bolo v predchádzajúcich rokoch, alebo možno aj teraz. Ale nemám na to dôkazy, neviem to preukázať.“ Je však presvedčený, že každej politickej strane s ambíciami ide o moc a peniaze. Podľa Slotu sa v politike nabalili všetci, on však nie. „Ja si myslím, že som sa v politike nenabalil v žiadnom prípade. V konečnom dôsledku sa chcem spýtať, to je taká básnická otázka, kvôli čomu sú politici v politike? A kvôli čomu je politická strana vo svojom boji taká zápalistá, aby zvíťazila vo voľbách? No, asi kvôli tomu, aby získala dajakú moc. A moc je čo? Moc sú peniaze,“ vysvetlil pre Aktuálne.sk Slota.

A pohľad z druhej strany: Mecenáši predsedu opozičného Smeru-SD Roberta Fica počas jeho pôsobenia v kresle premiéra Železničnú spoločnosť Cargo Slovakia vyciciavali. Podľa šéfa rezortu dopravy Jána Figeľa (KDH) tak súčasné dlhy na úrovni 600 miliónov eur nespôsobila iba kríza, ale aj mnohé nezodpovedné opatrenia. Aktuálny dlh ohrozuje samotnú spoločnosť, ktorá by bez ozdravenia mohla skončiť v bankrote. „V normálnych európskych krajinách sa takéto správanie označuje ako korupcia či tunelovanie,“ konštatoval Ján Figeľ. (Hnonline.sk).

A takto by sme mohli pokračovať. Tak už vieme, kam máme ísť, ak sa chceme „nabaliť“. Ale dokedy sa bude dať vyciciavať to naše malé Slovensko?

Vianoce 2012

23.12.2012

Solidarita s ukrivdeným kontra protest pani europoslankyne Flašíkovej-Beňovej

14.10.2012

Monika Flašíková-Beňová – poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Smer-SD, je členkou zahraničného výboru a pôsobí v socialistickej frakcii. V roku 1999 bola spoluzakladateľkou strany Smer, jej podpredsedníčkou bola v rokoch 2000 až 2004. V roku 2002 zasadla do poslaneckej lavice v Národnej rade SR a v roku 2004 sa po úspešných voľbách presunula do Európskeho [...]

Predvolebná dilema

06.03.2012

Iba tri dni nás delia od volieb, takže už by sa patrilo, rozhodnúť sa. Aj mňa prepadla predvolebná dilema.

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

machaj

SNS vyzýva riaditeľa RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

28.03.2024 15:05

Národniari zároveň oznámili, že sa v tejto súvislosti obrátia na príslušný výbor Národnej rady SR.

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 204
Celková čítanosť: 712834x
Priemerná čítanosť článkov: 3494x

Autor blogu

Odkazy