Založ si blog

Krivé zrkadlá

Zamýšľam sa nad tým, ako ľahko vieme zhodnotiť iných. Ako rýchlo o nich vynášame súdy. Aké skreslené obrazy si o nich utvárame. Možno sme ich videli iba raz a práve – ako naschváľ  v krivom zrkadle. Ale oni takí nie sú. Teda nie sú takí vždy a nie sú takí ani často, len práve mali slabú chvíľku a potrebovali sa vyzúriť, vyplakať, ponadávať si, kopnúť do niečoho, aby sa im uľavilo. Možno majú práve problémy v škole, v práci, s láskou, pohádali sa so šéfom, naštval ich sused, niekto im práve ukradol peňaženku alebo mobil, práve im ušiel vlak a tak ďalej a tak ďalej.

Koľko krát sa nám nedarí? Koľko krát máme slabé chvíľky? A ako veľmi by sme si želali, aby sa to radšej nestalo. Ako radi by sme vrátili čas pred tú udalosť, ktorá možno ani nie je taká významná v našom živote, ale v tej chvíli pre nás znamená veľa. A práve vtedy, keď sme vo svojom malom zúfalstve, stretne nás niekto, kto si o nás urobí skreslený obraz. Či bolo niečo chtiac alebo nechtiac, to nie je podstatné, výsledok je ten istý. Napr. kopli ste práve do kontajnera. Vás síce zabolí noha, ale možno sa vám práve tým uľaví, aby vás neporazilo. Ale iní už majú o vás obraz zúrivca, neohrabanca, ktorý sa nevie vpratať do kože a podobne.

Deformovaný pohľad na nás sa už ťažko zoberie späť. Áno, videli sme ho, bol rozčúlený, bol nevrlý, bol akýsi čudný, nahnevaný, zlostný, kritický… Tak sme mu ešte pridali. Aj my sme si kopli… Čo sa tu má čo pretŕčať a ešte aj kvákať… A tak ma napadlo, že krivé zrkadlá sú potvorské. Podsúvajú obraz o nás, ktorý je skreslený. Darmo sa budeme brániť, že takí nie sme. Iní nás raz videli takých a to im stačí… už ich nikto nepresvedčí o opaku. A čo tak pozrieť sa ešte raz?

Vianoce 2012

23.12.2012

Solidarita s ukrivdeným kontra protest pani europoslankyne Flašíkovej-Beňovej

14.10.2012

Monika Flašíková-Beňová – poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Smer-SD, je členkou zahraničného výboru a pôsobí v socialistickej frakcii. V roku 1999 bola spoluzakladateľkou strany Smer, jej podpredsedníčkou bola v rokoch 2000 až 2004. V roku 2002 zasadla do poslaneckej lavice v Národnej rade SR a v roku 2004 sa po úspešných voľbách presunula do Európskeho [...]

Predvolebná dilema

06.03.2012

Iba tri dni nás delia od volieb, takže už by sa patrilo, rozhodnúť sa. Aj mňa prepadla predvolebná dilema.

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

VIDEO: Rebríky, palice, plyn, agresívni ľudia. Lukašenko znova zaplavuje Poliakov migrantmi

19.04.2024 10:00

Poľsko znovu čelí návalu cudzincov, ktorí sa z východného smeru usilujú preniknúť na jeho územie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 204
Celková čítanosť: 714684x
Priemerná čítanosť článkov: 3503x

Autor blogu

Odkazy