Založ si blog

Odľúbená blogerka alebo úcta k písanému slovu

Mám úctu či rešpekt k písanému slovu. Nielen preto, že s písaným slovom si „tak trochu tykám“ už dosť dlho, ale navyše ma to baví. Všímam si, samozrejme, aj čo píšu iní. Aj to ako píšu. A niekedy, žiaľ, jediné čo mi utkvie v pamäti sú iba gramatické chyby. Pri písomnom jazykovom prejave by sme si mali (mohli) uvedomiť nielen čo píšeme, čo tým chceme povedať, ale aj ako to napíšeme. Je to prejav úcty k tým, ktorým svoje slová adresujeme. Netvrdím, že musíme všetci ovládať gramatiku, ale aspoň si to po sebe prečítajme, alebo komu sa to nechce a používa gmail, tak nech si hodí článok do správy a nechá ho prejsť kontrolou pravopisu.

Mám však aj iný postreh. Niekto dá na blog bombastický titulok, do textu takmer nič a čaká… Také čakanie musí byť tak trochu aj smiešne. Ak mu to stačí ku šťastiu, je to jeho vec. Ale podľa mňa ide skôr o recesiu. Na predchádzajúcom blogu som sa stretla aj s plagiátorom, ktorý nielenže „odkukal“ názov blogu, ale aj témy od iných. Možno je to pre niekoho vtipné, ale je to aj trochu cynické vo vzťahu k tým, ktorí sa snažia o poctivý prístup.  

Mám rada ľudí s fantáziou, zbožňujem aj bláznivé nápady, vtipné popisky k obrázkom, citlivé verše či veselé rečňovanky. Rada si však prečítam aj tie smutné, nostalgické. Je dobré vedieť zhostiť sa témy originálnym spôsobom, možno aj netradičným, ale nie urážajúcim čitateľov. Osobne neznášam vulgarizmus, dehonestovanie názorov iných, či dokonca výsmech.

Príspevky píšem spravidla priamo na blog alebo, ak mám viac času, tak vo worde a potom si ich prekopírujem sem. Snažím sa text si skontrolovať, len niekedy tiež nestíham.Nikto však nie je neomylný, a tak aj mne sa už podarili niektoré perly. Ale takou perličkou bolo aj to, keď jedna blogerka (nie na tomto blogu) napísala, že by chcela byť odľúbenou blogerkou. Stačila malá nepozornosť a už písala o niečom inom ako pôvodne chcela. Ona totiž chcela byť obľúbená blogerka. Ja som sa v tých dňoch práve borila s tým, aby som sa „odľúbila“, tak sa mi to slovné spojenie celkom zapáčilo. :-)

P.S. Dúfam, že tento text zoberiete priateľsky…

Vianoce 2012

23.12.2012

Solidarita s ukrivdeným kontra protest pani europoslankyne Flašíkovej-Beňovej

14.10.2012

Monika Flašíková-Beňová – poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Smer-SD, je členkou zahraničného výboru a pôsobí v socialistickej frakcii. V roku 1999 bola spoluzakladateľkou strany Smer, jej podpredsedníčkou bola v rokoch 2000 až 2004. V roku 2002 zasadla do poslaneckej lavice v Národnej rade SR a v roku 2004 sa po úspešných voľbách presunula do Európskeho [...]

Predvolebná dilema

06.03.2012

Iba tri dni nás delia od volieb, takže už by sa patrilo, rozhodnúť sa. Aj mňa prepadla predvolebná dilema.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 204
Celková čítanosť: 712996x
Priemerná čítanosť článkov: 3495x

Autor blogu

Odkazy