Založ si blog

Znížiť platy politikov o polovicu, je jediná cesta ako sa priblížiť k ľuďom…

Ísť zarábať na politike je veľký omyl. Neviem kde sa zobrala tá drzosť, vyškriabať sa po chrbtoch chudobného obyvateľstva k vysokým príjmom, k nezdaneným paušálnym náhradám, k neslýchaným výhodám. A ešte by sme sa mali kláňať pánom poslancom a ďakovať im za každý deň, ktorý prežíjeme… Počúvam o fňukaní, že mzdy poslancov a ministrov sú už dva roky zmrazené. Po prvé, ministri sa vymenili, takže predchádzajúce dva roky im môžu byť ukradnuté. Po druhé, časť poslancov sa vymenila. Tí, ktorí tam boli si už nahonobili dosť. Tí noví, by mali byť šťastní, že aj keby sa im znížili platy o polovicu, ešte stále im potečie dosť peňazí na účty.

Nechápem, prečo by sa mali politikom a ministrom pravideľne zvyšovať platy, keď nerobia o nič viac a keď to nie je pravidlo pre všetkých zamestnancov v tomto štáte. Určite je u nás stále veľa ľudí, ktorí musia vyžiť celý rok zo sumy, ktorú dostávajú veľavážení páni poslanci za mesiac. A to ešte v nej nefiguruje ich lokaj, ktorý v úlohe asistenta robí veľkú časť práce za nich. Nevolila som žiadneho asistenta, tak neviem prečo by som mala na neho prispievať.

Chceš asistenta, pán poslanec, zaplať si ho zo svojho platu. Veď ešte stále ti zostane dosť. A keby o to išlo, nikto ťa nenúti deliť si svoju prácu s nejakým asistentom. Ja si musím svoju prácu urobiť sama za určený počet hodín. A za plat poslanca pracuje u nás 5 ľudí. A to sme na tom ešte pomerne slušne.

Ak chce niekto niečo rozumné urobiť pre tento štát a má na to vplyv, tak nech navrhne, aby bola funkcia poslanca čestná. Aj tak sa tejto práci venujú iba niekoľko hodín (lebo väčšina z nich sa popri tom hrabe aj vo svojej pôvodnej činnosti) a ešte nás aj zavádzajú svojimi čestnými vyhláseniami, že nepodnikajú a podobne. Práve naopak, vymýšľajú nové a nové aktivity, ako zarobiť ešte viac. Všetko je to podfuk na ľuďoch. My, Slováci, sa necháme obabrať možno aj preto, že sme príliš dobrosrdeční a naletíme na porovnávania platov politikov s tými „svetovými“. Ale „tam“ sú aj iné príjmy obyvateľov ako u nás…

Vianoce 2012

23.12.2012

Solidarita s ukrivdeným kontra protest pani europoslankyne Flašíkovej-Beňovej

14.10.2012

Monika Flašíková-Beňová – poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Smer-SD, je členkou zahraničného výboru a pôsobí v socialistickej frakcii. V roku 1999 bola spoluzakladateľkou strany Smer, jej podpredsedníčkou bola v rokoch 2000 až 2004. V roku 2002 zasadla do poslaneckej lavice v Národnej rade SR a v roku 2004 sa po úspešných voľbách presunula do Európskeho [...]

Predvolebná dilema

06.03.2012

Iba tri dni nás delia od volieb, takže už by sa patrilo, rozhodnúť sa. Aj mňa prepadla predvolebná dilema.

Jaroslav Haščák

Haščákov advokát reagoval na nové obvinenie v kauze Gorila

19.03.2024 14:50

Finančník čelí ďalšiemu obvineniu v kauze Gorila.

Hong Kong

Hongkonský parlament jednohlasne prijal nový zákon o národnej bezpečnosti

19.03.2024 14:40

Nový zákon udeľuje tresty za trestné činy rozdelené do piatich kategórií.

Liptovský Mikuláš odchyt medveď

Nebezpečného medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, by mali odchytiť v utorok

19.03.2024 14:29

Mestská polícia žiada verejnosť, aby sa poobede a večer nezdržiavala v lokalite starej cesty medzi Iľanovom a Závažnou Porubou.

Copacabana

Brazílske mestá sa smažia, v Riu padol rekord. Ľudia zo Sao Paula utekali k moru

19.03.2024 13:43, aktualizované: 14:24

Najhoršia situácia je v chudobných štvrtiach, kde nie je žiadna zeleň.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 204
Celková čítanosť: 711970x
Priemerná čítanosť článkov: 3490x

Autor blogu

Odkazy