Založ si blog

Radosť zo života…

Je toho veľa o čom premýšľam a o čom by som mohla písať. Možno o tom ako žijem, dýcham, čo čítam, ako spomínam alebo uvažujem nad súčasnosťou a najmä nad budúcnosťou. Ale koho by už dnes zaujímalo, čo robí niekto neznámy. Veď každý má dosť svojich starostí… Možno sa aj vy pokúšate určiť si svoj cieľ. A už ste prišli na to, že to vôbec nie je jednoduché. Vždy nás niečo zabrzdí, ovplyvní alebo naruší náš zámer. 

Namiesto trápenia sa nad tým čo sa mi kedy nepodarilo, čo som nedosiahla, namiesto rozjímania nad tým, čo by bolo keby, uvažujem dnes nad tým čo mám, čo ma ešte čaká, čo mi robí radosť. Aké sú tie drobné radosti všedného dňa.

Niektoré dni sú úžasné. Všetko plynie tak akoby už lepšie ani nemohlo. Mám radosť zo života. Som šťastná. A šťastná som aj preto, lebo mám jednu spriaznenú dušu, ktorá možno ani netuší ako ovplyvňuje môj každodenný život, odbúrava stereotyp, otvára mi oči, nabíja ma energiou.

Čítam a premýšľam nad obsahom múdrych slov. Uvedomujem si, že všetci nemôžeme byť múdri, ale môžeme sa poučiť. A veľa môžeme aj ovplyvniť. A hlavne, nemali by sme lamentovať nad sebou. Ani nad svojim telom nie. Mali by sme si budovať sebadôveru. Veriť sebe, ale aj našim blízkym. Prejaviť im svoju lásku. Nestrpčovať si život navzájom. Tolerujme sa, povzbudzujme, neurážajme sa. Neprispieva to k radosti zo života. O tú nám predsa ide. Alebo sa mýlim?

Vianoce 2012

23.12.2012

Solidarita s ukrivdeným kontra protest pani europoslankyne Flašíkovej-Beňovej

14.10.2012

Monika Flašíková-Beňová – poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Smer-SD, je členkou zahraničného výboru a pôsobí v socialistickej frakcii. V roku 1999 bola spoluzakladateľkou strany Smer, jej podpredsedníčkou bola v rokoch 2000 až 2004. V roku 2002 zasadla do poslaneckej lavice v Národnej rade SR a v roku 2004 sa po úspešných voľbách presunula do Európskeho [...]

Predvolebná dilema

06.03.2012

Iba tri dni nás delia od volieb, takže už by sa patrilo, rozhodnúť sa. Aj mňa prepadla predvolebná dilema.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

Štatistiky blogu

Počet článkov: 204
Celková čítanosť: 714773x
Priemerná čítanosť článkov: 3504x

Autor blogu

Odkazy