Založ si blog

Kvôli nespokojnosti občanov mali by sme začať hľadať alternatívu…

Nechcem byť škodoradostná, ale už sa priam teším na ďalšie voľby. Ako sa začne všetko odznova a bude pokračovať tak ako vždy. Ako budú opäť všetci sľubovať, dušovať sa, že už to bude inak… len akosi s chýbajúcim dodatkom, že zasa o niečo horšie. Obávam sa však ďalšieho spľasnutia po počiatočnej eufórii a na to sa už neteším vôbec.

Z vyjadrení v diskusiách, aj na tomto blogu, je zrejmé, že väčšina občanov je nespokojných so súčasným stavom politickej situácie u nás. Možno sú to zatiaľ iba také „mrmlania“ si popod nos, ale tak to spravidla začína, kým neprekypí trpezlivosť. Príkladom je aj otvorený protest v Českej republike. Ani sa tomu nemusí nikto čudovať. Veď takmer všetky opatrenia súčasnej vlády smerujú na zaťaženie nás, občanov. Staré známe uťahovanie opaskov je opäť tu. Dokedy ešte?

A tak cítiť vo vzduchu, že mnohí by už radšej nechceli modrých, iní nechcú ani počuť o návrate červených… Nuž, asi bude treba začať hľadať alternatívu nielen namiesto SDKÚ-DS, KDH, SaS, Mostu-Híd, ale aj Smeru a SNS. V súvislosti so Smerom chcem však poznamenať, že ten zasa až taký červený nebol. Je to len mýtus. Zdá sa, táto strana robila skôr stredo-ľavicovú a občas až pravicovú politiku. Je však pravda, že po zlúčení s SDĽ pod jej krídla prešla podstatná časť bývalých komunistov.

Za červených a čisto ľavicovú stranu považujem iba KSS. Predpokladám, že ešte nenastal čas, aby sa ľudia odhodlali voliť ich. Alebo, poviem to otvorene, mne je celkom sympatická napr. Nová demokracia. Program dobrý, názov priliehavý, na čele ľudia znalí veci. Zatiaľ sa málo zviditeľnili…

Tak o kom to bude nabudúce? Nejakí ideálni bielo-modro-červení ešte nevyrástli…

Škoda, že ani po vyše dvoch desaťročiach od novembra ´89 nevznikla na Slovensku ozajstná ľavicová ľudová strana (názov Ľudová strana by bol priliehavý, ale, žiaľ, ten je už obsadený), ktorá by skutočne hájila záujmy ľudu a mohla by s ňou sympatizovať najmä stredná a nižšia vrstva obyvateľov, myslím pokiaľ ide o ich príjmy. Možno by nebolo zlé smerovať k sociálnemu štátu. Mnohí však vedia, že na to nemáme…

Máme tu však už toľko politických strán, že najlepším krokom by bolo ich zlučovanie. Ale zlučovanie to je zasa o kompromisoch, zlepencoch atď.

Tak akú máme vlastne na Slovensku alternatívu?

Vianoce 2012

23.12.2012

Solidarita s ukrivdeným kontra protest pani europoslankyne Flašíkovej-Beňovej

14.10.2012

Monika Flašíková-Beňová – poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Smer-SD, je členkou zahraničného výboru a pôsobí v socialistickej frakcii. V roku 1999 bola spoluzakladateľkou strany Smer, jej podpredsedníčkou bola v rokoch 2000 až 2004. V roku 2002 zasadla do poslaneckej lavice v Národnej rade SR a v roku 2004 sa po úspešných voľbách presunula do Európskeho [...]

Predvolebná dilema

06.03.2012

Iba tri dni nás delia od volieb, takže už by sa patrilo, rozhodnúť sa. Aj mňa prepadla predvolebná dilema.

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 204
Celková čítanosť: 715484x
Priemerná čítanosť článkov: 3507x

Autor blogu

Odkazy