Založ si blog

Už nám chýba iba výbor pre homosexuálov…

Prvá reakcia na „top tému“ PRAVDY, či by mal byť v Národnej rade Slovenskej republiky výbor pre homosexuálov, ma úprimne rozosmiala. Aby nedošlo k omylu, nehovorím o tom, že homosexuáli sú mi na smiech…

Musela som sa zasmiať nad tým, čo pod tému napísal prvý „diskutér“ s pseudonymom „devils“. Dúfam, že mi prepáči, že ho budem citovať. Doslova napísal: „Vyjadrim sa k teme, ale az po tom co mi za moj nazor zaplatite:)“ V jeho vete je trefne „zhmotnená“ reakcia na Piano.

Ale poďme k veci, teda k téme: Výbor mal byť pre práva „osôb s neheterosexuálnou orientáciou“. Návrh na rokovanie vlády predložil podpredseda vlády pre menšiny Eduard Chmel, ktorý by sa po schválení návrhu stal predsedom tohto výboru. Na to, aby návrh prešiel chýbal jeden hlas. Nepodporili ho ministri za KDH ani celé SDKÚ, teda takmer celé, lebo premiérka Iveta Radičová bola za zriadenie výboru.

Čo dodať ku konštatovaniu, že „podpredseda vlády pre menšiny Eduard Chmel, strana SaS a zástupcovia homosexuálnych menšín na Slovensku chcú mať v parlamente výbor pre riešenie ich problémov“? Snáď len toľko (a to je môj osobný názor): Načo by „nám“ bol taký výbor? Ku každej problematike tvoriť výbor je scestné…

Možno je u nás homosexuálov viac ako problémov v našej spoločnosti, ale tie iné problémy sú určite dôležitejšie a dotýkajú sa oveľa väčšieho počtu ľudí. Pýtam sa: A to poniektorí poslanci chcú vytvoriť taký výbor iba preto, aby dokázali homosexuálom, že na nich v SaS nezabudli? Tí zabudli na mnoho iných sľubov. Takže moja odpoveď je jednoznačná: Nie! Výbor pre homosexuálov v NR SR nie je potrebný! Alebo sa mýlim?

Vianoce 2012

23.12.2012

Solidarita s ukrivdeným kontra protest pani europoslankyne Flašíkovej-Beňovej

14.10.2012

Monika Flašíková-Beňová – poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Smer-SD, je členkou zahraničného výboru a pôsobí v socialistickej frakcii. V roku 1999 bola spoluzakladateľkou strany Smer, jej podpredsedníčkou bola v rokoch 2000 až 2004. V roku 2002 zasadla do poslaneckej lavice v Národnej rade SR a v roku 2004 sa po úspešných voľbách presunula do Európskeho [...]

Predvolebná dilema

06.03.2012

Iba tri dni nás delia od volieb, takže už by sa patrilo, rozhodnúť sa. Aj mňa prepadla predvolebná dilema.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 204
Celková čítanosť: 714777x
Priemerná čítanosť článkov: 3504x

Autor blogu

Odkazy