Založ si blog

Menšinová vláda alebo Ján Figeľ premiérom? Čo už len k tomu dodať?

Predseda Smeru a premiér Robert Fico požiada o stretnutie predsedov strán Mikuláša Dzurindu, Richarda Sulíka, Ján Figeľa a Bélu Bugára. Iveta Radičová je v týchto rokovaniach mimo hry. To sa dalo aj čakať, veď bola “iba” volebnou líderkou SDKÚ-DS a predsedom strany je naďalej neohrozene Mikuláš Dzurinda.

Strana Smer v rokovaniach o zostavení novej vlády poškuľuje hlavne po KDH. Jána Figeľa si viem v pohode predstaviť na poste podpredsedu vlády. Súčasný premiér Robert Fico však vytasil ešte vyšší tromf. Podľa informácií TA3 ponúka Figeľovi post nového predsedu vlády a KDH polovicu vládnych kresiel!!!  Keby sa Ján Figeľ držal hesla: Nikdy nehovor nikdy!!! mohol byť dnes víťazom volieb on. Alebo inak povedané, keby nebol tvrdohlavý, mohol by zvrátiť “koleso dejín”…

Lenže pán Figeľ má problém s financovaním Smeru. Možno preto sa ženie do volebnej spolupráce s SDKÚ-DS, ktorá má ešte väčšie problémy s financiami ako takými, a teda ide o oveľa väčší balík… Aspoň tak sa to navonok prezentovalo. Ale, čo mi už môžeme vedieť o tom, ako sa niektorí rozhodnú. Vidina peňazí už zlomila inakvejších. 

Aj keď Iveta Radičová vyhlásila, že je pripravená stať sa premiérkou, jej cesta k vytúženému kreslu je zatiaľ hodne tŕnistá. Ani občania jej nie sú 100-percentne naklonení.

Napr. na anketovú otázku: Koho by ste po voľbách videli najradšej na premiérskej stoličke?, ktorú položili HN čitateľom na svojej webstránke, Iveta Radičová vedie iba o 4 percentá (29 %) pred Ivanom Miklošom (25 %). Roberta Fica by naďalej radi videlo na poste premiéra 20 %, Jána Figeľa 10 %, Richarda Sulíka 9 % a niekoho iného 7 %. 

A dohovie koho by na premiérskej stoličke najradšej videl Mikuláš Dzurinda? Seba “má zakázaného”, tak predpokladám, že Ivana Mikloša. Aj táto anketa mu k tomu dosť nahráva… A to si poniektorí mysleli, že už je všetko (takmer) jasné!  Neviem, neviem, či v SDKÚ-DS nevybuchovalo to šampanské predčasne…

Vianoce 2012

23.12.2012

Solidarita s ukrivdeným kontra protest pani europoslankyne Flašíkovej-Beňovej

14.10.2012

Monika Flašíková-Beňová – poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Smer-SD, je členkou zahraničného výboru a pôsobí v socialistickej frakcii. V roku 1999 bola spoluzakladateľkou strany Smer, jej podpredsedníčkou bola v rokoch 2000 až 2004. V roku 2002 zasadla do poslaneckej lavice v Národnej rade SR a v roku 2004 sa po úspešných voľbách presunula do Európskeho [...]

Predvolebná dilema

06.03.2012

Iba tri dni nás delia od volieb, takže už by sa patrilo, rozhodnúť sa. Aj mňa prepadla predvolebná dilema.

Milan Olekšák

Taraba odvolal riaditeľa Správy NP Slovenský kras Milana Olekšáka

02.05.2024 10:52

Podľa medializovaných informácií Olekšák odmietol prepúšťať zamestnancov. Tarabovi odkázal, aby začal šetriť znížením počtu štátnych tajomníkov.

Čína, Záplavy, Povodne, Lejaky, záchranári na člne

Počet obetí nešťastia v Číne, kde sa po silných dažďoch prepadla diaľnica, stúpol na 48

02.05.2024 10:39

Čínska štátna televízia CCTV podľa agentúry AFP uviedla, že kolaps bol "prírodnou katastrofou", ku ktorej došlo "pod vplyvom vytrvalého silného dažďa".

študenti, Brezno, Nostalgia

V Brezne sa vrátili desiatky rokov v čase. Okrem socialistického bytu nechýba ani vyšetrovacia miestnosť ŠtB

02.05.2024 10:34

Nostalgia za minulými časmi, ktoré nemuseli byť ideálne, no zato plné pekných spomienok z detstva či mladosti, určite zasiahne nejedného návštevníka breznianskej expozície zo života socializmu.

Europarlament / Europoslanci /

Aké právomoci má Európsky parlament?

02.05.2024 10:30

Ako europarlament svoje právomoci vykonáva a aký vplyv majú jeho rozhodnutia na každodenný život občanov EÚ vrátane Slovenska?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 204
Celková čítanosť: 716705x
Priemerná čítanosť článkov: 3513x

Autor blogu

Odkazy